Gündem
  • 31.3.2012 02:47

Başbakan istedi, diyanet harekete geçti

Kurulacak Diyanet TV'de dini konuların yanında toplumu ilgilendiren programlar da yapılacak.
TRT Anadolu ile aynı frekanstan yayın yapacak Diyanet TV, gençler ve çocuklar için program hazırlayacak, önceliği aile içi şiddetin önlenmesine verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, televizyon atağına geçti. Kurulması yıllardır tartışılan Diyanet TV, Ramazan’da yayına geçecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayına yetişmesi için ilgili bakanlık ve Diyanet yetkililerine talimat verdi. Erdoğan’ın talimatının ardından televizyonun alt yapı çalışmaları hızlandırıldı.

KÜRTÇE YAYIN OLMAYACAK

TRT ile görüşmeler sonucu Diyanet’in, TRT Anadolu’nun frekansını kullanması kararı alındı. Buna göre, 12 saat Diyanet TV, 12 saat yine TRT Anadolu yayını gerçekleştirilecek.

TRT Şeş’te Kürtçe dini içerikli programlar yer aldığı için Diyanet TV’de Kürtçe yayın olmayacak. Ramazan’da ana yayına geçecek televizyon, kısa bir süre sonra test yayınlarına başlayacak.

Eleman alımlarına başlayan Diyanet TV, özellikle kadın, genç ve çocuklara yönelik her türlü şiddeti önlemeye yönelik televizyon yayınları yapacak. Kadına karşı şiddet, kadın ve çocuk istismarı, töre ve namus cinayetleri, küçük yaşta zorla evlilik sorunları ile mücadele edilecek.

Bu kapsamda Hz. Muhammed ve din büyüklerinin hayatından örnekler verilecek. Diyanet TV’de ayrıca, çocuklar ve gençlere yönelik programlarda İslamiyet’i doğru ve anlaşılır bir şekilde anlatan çalışmalara yer verilecek.

Belgesel yayınlanacak

Diyanet TV’de ayrıca, dini içerikli dizi filmler, belgeseller, tarihi kişilerin hayatları, dini programlar yer alacak. Diyanet TV’nin yayınlarının programlanması ve yayına hazırlanması Diyanet İşleri Başkanlığı denetimi ve koordinesinde gerçekleştirilecek.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER