Gündem
  • 31.10.2012 09:55

Başbakan 'Mesut Özil'i örnek gösterdi!..

Almanya'ya ziyaret gerçekleştiren Başbakan Erdoğan burada bir konuşma yaptı.

Berlin'deki Türk Büyükelçiliği'nin yeni hizmet binasını açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'dan Avrupa Birliğine önemli mesajlar verdi.

"Biz AB'ye yük olmaya değil, AB'den yük almaya geliyoruz" diyen Başbakan, "2023 yılına kadar Birliğe sizi kabul etmezlerse ne yapacaksınız" sorusunu da,

"Böyle bir durumda AB kaybeder." diye cevapladı.

Almanya'da yaşayan Türk kökenli vatandaşlara da seslenen Başbakan Erdoğan, "Kalıcı olun, entegrasyondan çekinmeyin" dedi.

Almanya'ya göçün ardından 50 yıl geçtiğini söyleyen Erdoğan,

"Biliyorsunuz 50. yılı kutladık geçen yıl. Alman dostlarımızla birlikte kutladık. Şimdi diplomasi de 250. yılı kutlayacağız. Bu çok önemli bir süreç, bu süreci bir kenara atamazsınız. Ben önümüzdeki dönemde sizlerin her birinizin, çocuklarınızın, torunlarınızın çok büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum. İşte yavrularınızdan bir tanesi; Mesut Özil şu anda Alman Milli Takımı'nda, Almanya için milli mücadelesini veriyor ve bir komplekse kapılmadan bunu yapıyor. Ve Türkiye'den bunu izleyenler de çok daha farklı duygular içerisinde izliyor. Bunlar diplomasinin alternatif yaklaşım metotlarıdır. İşte siz bunu başardınız" dedi.

 

TRTHABER
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER