Gündem
  • 9.5.2013 22:08

Başbakan, TÜSİAD Başkanı Yılmaz'ı kabul etti...

Görüşme sonrası bir açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Yılmaz, "Türkiye'nin huzura, barışa kavuşması bakımından bu süreç çok önemli. İnşallah sürecin memleketin hayrına, barışın ardından yapacağı büyük sıçramaya vesile olacağına hemfikir olduk" dedi.

GAYET VERİMLİ YARARLI BİR TOPLANTI OLDU

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, gayet verimli, yararlı bir toplantı olduğunu söylerken, "Dönem programıyla ilgili detaylı bir sunumda bulunduk. Sayın başbakanın programımızla ilgili gayet kapsamlı değerlendirmelerini alma fırsatı bulduk. Programımızın tamamlanması bakımından önemli girdiler mümkün oldu" dedi.

Yılmaz, bu toplantı vesilesiyle, Başbakan Erdoğan'ın ABD yapacağı gezi çerçevesinde TÜSİAD'ın ABD'deki faaliyetleri ve özellikle Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTYO) anlaşmasına ilişkin beklentilerini dile getirme fırsatı bulduklarını vurgulayarak, "Gerek AB'de, gerek Amerika'da bu konuda yaptığımız çalışmalardan söz ettik. Türkiye için çok önemli bir anlaşma olacak bu gelişmenin Türkiye menfaatleri gözetilerek tamamlanması konusunda karşılıklı hemfikir olduk. Kendisinin bu konudaki hassasiyetini öğrenmekten mutluluk duyduk" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN HUZURA, BARIŞA KAVUŞMASI BAKIMINDAN BU SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye'nin 30 yıldır süren şiddetten, terörden arındırılmasıyla ilgili çözüm sürecine ilişkin beklentilerini Başbakan Erdoğan'a anlattıklarını söyleyen Yılmaz, Başbakan'ın bu konudaki kararlılığını gördüklerini ifade etti. Yılmaz, "Türkiye'nin huzura, barışa kavuşması bakımından bu süreç çok önemli. İnşallah sürecin memleketin hayrına, barışın ardından yapacağı büyük sıçramaya vesile olacağına hemfikir olduk. Gerek bölgesel, gerek ulusal anlamda kalkınmamızda TÜSİAD'ın rolüyle ilgili sayın Başbakan'ın görüşlerini aldık. Başbakan, TÜSİAD'a bu konuda önemli görevler düştüğünün altını çizerken, biz de bu konudaki detaylı çalışmalarımız, hazırlıklarımız hakkında kendisine bilgi verdik" ifadelerini kullandı.

SORULARI YANITLADI

Gazetecilerin, çözüm sürecine ilişkin konuların konuşulup konuşulmadığını sorması üzerine Muharrem Yılmaz, "Tabii ki TÜSİAD'ın bu konudaki hazırlıklarından bahsettim. Bu konuya ilişkin yapacağımız çalışmaları kendilerine arz etme fırsatı bulduk" yanıtını verdi. 'Sürece ilişkin herhangi bir endişe belirttiniz mi?' sorusuna ise Muharrem Yılmaz şu yanıtı verdi: "Hayır. Sürece ilişkin endişemiz yoktur, sürece ilişkin inancımız vardır. Hepimizin sürece ilişkin inancı vardır. Ülkede barışın gelmesi ve bu toplumun huzura kavuşması ve bu huzurla refah sıçraması yapmasının arifesindeyiz inşallah."

'TÜSİAD ile hükümet arasında daha önce yaşanan polemiklerin toplantıda gündeme gelip gelmediği'nin sorulması üzerine de Yılmaz, "Gayet yararlı, faydalı, kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER