Yaşam
  • 31.8.2007 15:19

BAŞBAKAN UYARMIŞTI! AYDINLATMASI OLMAYAN TÜNELDE YİNE KAZA

KARADENİZ Sahil Yolu'nun Rize yakınlarındaki İyidere Tüneli'nde daha önce kaza geçiren AKP Rize İl Yönetim Kurulu üyesi Kaya Yıldırım'ın babası Ahmet Yıldırım da aynı yerde geçirdiği kazada yaralandı. Önceki hafta Rize ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan, tünelin floransan lambalarla aydınlatılmasına tepki göstermiş ve aydınlatma işinin bir an önce bitirilmesini istemişti. Ancak Başbakan'ın uyarısının ardından florasan lambaları da sökülen tünel, tamamen karanlığa gömülünce kazalara davetiye çıkarılmış oldu.
      Kaza, Karadeniz Sahil Yolu Rize- İyidere Tüneli'nde bugün saat 10.30 sıralarında meydana geldi. İyidere'den Rize'ye giden 59 yaşındaki Mehmet Yıldırım yönetimindeki 34 BE 5778 plakalı kamyonet, aydınlatması olmayan tünelde arızalanan otomobile arkadan çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Yıldırım ile ağabeyi 61 yaşındaki Ahmet Yıldırım yaralandı. Yaralılar olay yerinden geçen bir başka otomobille Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Ahmet Yıldırım'ın, AKP Rize İl Yönetim Kurulu üyesi olan oğlu Kaya Yıldırım da 3 ay önce aynı tünelde trafik kazası geçirerek yaralanmıştı. Araç sürücüsü Mehmet Yıldırım, “Tünelin aydınlatması yok. Burası adeta ölüm tuzağı. Tünel aydınlatılmazsa daha çok kaza olur'' diye konuştu.
     
     BAŞBAKAN UYARMIŞTI
      Öte yandan önceki hafta kutlanan Dünya Rizeliler günü etkinliklerine katılmak üzere Trabzon'dan karayoluyla memleketi Rize'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İyidere Tüneli'nin floransan lambayla aydınlatıldığını görünce sinirlenmişti. Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören sırasında yaptığı konuşmada da “Sahil yolunun tamamlanmasıyla Samsun'dan Artvin'e kadar konforlu yolculuk yapma imkanına kavuşuldu. Ama ufak tefek bazı eksiklikler var. Onları da bitireceğiz'' dedi. Başbakan Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde, ödül almak için salonda bulunan ve İyidere- Rize yolunu yapan müteahhit Nihat Özdemir'e dönerek, “Tabii Nihat Bey şu tünelden floransanlı aydınlatmayı bir an önce kaldırırsa o zaman çok daha güzel olacak. Bugün baktım, mitingde birisi kartona yazmış, ben de mahcup oldum. Karayolları Genel Müdürümüz burada. Artık bu işleri bir an önce bitirelim. Böyle yamalı bohça bazı yerler kalmış, artık yakışanı yapalım'' demişti.
      Başbakan'ın bu konuşmasının ardından tüneldeki floransan lambalar sökülüp başka aydınlatma sistemi takılmayınca tünel tamamen karanlığa gömüldü. Rize Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Karadeniz Sahil Yolu kapsamında Rize genelinde yapılan 6 tünelin aydınlatma ihalelerinin 5 Temmuz tarihinde gerçekleştirildiği belirtilerek, en kısa sürede elektrik, elektronik, elektro mekanik ve kontrol sistemleri işlerinin tamamlanacağı açıklandı.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER