Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan önemli açıklamalar

••4 dk okuma
Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan önemli açıklamalar

Hızlı Özet

“Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’li Bülent Tezcan'ın 'Adil Öksüz' ile ilgili açıklamalarına ilişkin, “FETÖ'nün ve darbe girişiminde önemli yer oynayan Adil Öksüz ile Bingöl'ün Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı ismi aynı olan başka bir Adil Öksüz'ü karıştırıyor. Gözlerini karartmışlar. Ne söylesek 'AK Parti bundan zarar görür ve hükümet bundan zarar görür'. Hiç araştırmadan balıklama atlıyorlar. Buda fos çıkan bir haber” dedi.”






Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’li Bülent Tezcan'ın 'Adil Öksüz' ile ilgili açıklamalarına ilişkin, “FETÖ'nün ve darbe girişiminde önemli yer oynayan Adil Öksüz ile Bingöl'ün Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı ismi aynı olan başka bir Adil Öksüz'ü karıştırıyor. Gözlerini karartmışlar. Ne söylesek 'AK Parti bundan zarar görür ve hükümet bundan zarar görür'. Hiç araştırmadan balıklama atlıyorlar. Buda fos çıkan bir haber” dedi.



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çorum’un Bayat ilçesinde katıldığı partisinin ilçe kongresinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın “Adil Öksüz' ile ilgili açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, "Ben bizim muhalefet uçur mu desem, dökülüyor mu desem şaşırdım” dedi.



Muhalefetin eline ve önüne ne geliyorsa hemen alıp kullandığını belirten Bozdağ, “Bir sorma gereği bile duymuyorlar. 'Bir araştıralım. Bir soralım. Belki birisi bizimle dalga geçiyor. Bizi faka bastıracak' diye biraz düşünür. Ama öyle gözüküyor ki CHP'li siyasetçiler kim eline neyi tutuşturursa onu konuşuyor. Kim eline bir bilgi koyuyorsa onu hakikat gibi söylüyor. Bu sadece CHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Tezcan'ın işi değil aynı zaman da sayın Kılıçdaroğlu da aynısını yapıyor. Defalarca elimde belge var, açıklayacağım' dedi. Bizde, 'elinde ne belge varsa, lütfen açıkla da bizde öğrenelim'. Senin yanında senin için dediklerini yayınlayan bir candaş medyan var. Açıkla bu medya çarşaf çarşaf manşet yapsın. Türkiye'nin Cumhuriyet savcıları var. Açıklamıyorsan dosyaları götür. Amaç ney? Ellerinde bir bilgi ve belge yok. Kuru bir iftira var. Böyle 'açıklarım' diyerek milletimizin aklını karıştırmayı, ortadaki kirli bilgilerin partili troller tarafından yayılmasını ve benzeri hedefleri içeriyor. Bunu yapıyorlar" dedi.



“CHP, Adil öksüzleri karıştırmış”



CHP'nin Adil Öksüz iddiasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Bozdağ, “Sayın Tezcan daha önce dedi ki 'İçişleri Bakanlığında özel bir güvenlik birimi kuruldu. Milleti fişliyor' diye açıklama yaptı. Daha sonra bu açıklaması da günün ilk saatlerinde hemen yalanlandı. Çünkü dediği yalan. Öyle özel bir şey yok. Olan şeyde resmi gazetede yayımlanmış, açıklanmış ve ilan edilmiş. Sanki daha önce böyle bir birim yokmuş da hükümet halktan gizliyormuş gibi bir algı oluşturmaya dönük. Bunu kullandı. Arkasından oda fos çıktı. Şimdi Adil Öksüz ile ilgili de konu aynı. Yakalama kararı çıkmış arkasından bütün Türkiye'de aranıyor. Ama ne hikmetse Adil Öksüz kendi kimliğiyle uçaklara biniyor. İller arası geziyor. Türkiye'nin polisi ve güvenlik güçleri bu Adil Öksüz alçağını yakalamıyor, iddia bu. Bunu da bir gazete manşete taşıyor. Saygın bir gazeteciyle beraber yapıyor. Ben tabi Bülent Tezcan'ın hamlığını anlıyorum ama usta bir gazeteci nasıl tufaya geldi onu anlamadım. Onun bu tür yalan haberlere şerbetli olması lazım. Belli ki onu da ikna etmişler ya da kandırmışlar. Adam bir sormaz mı? Bu Adil Öksüz kim? nüfus bilgilerine bir bakalım. Annesi kim, babası kim? Gerçekten FETÖ'cü Adil Öksüz müdür diye' insan bir zahmete katlanır ve araştırma yapar. Böyle bir araştırma yapmıyor. FETÖ'nün ve darbe girişiminde önemli yer oynayan Adil Öksüz ile Bingöl'ün Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı ismi aynı olan başka bir Adil Öksüz'ü karıştırıyor. Gözlerini karartmışlar. Ne söylesek 'AK Parti bundan zarar görür ve hükümet bundan zarar görür'. Hiç araştırmadan balıklama atlıyorlar. Buda fos çıkan bir haber. Derler ya 'yalancının mumu yatsıya kadar yanar', ama bu CHP'nin yalan mumları kuşluk vaktine kadar yanmıyor" ifadelerini kullandı.



MİT ve milletvekilleri ile ilgili düzenleme



Son yayınlanana KHK ile MİT düzenlemeyi de değerlendiren Bozdağ, MİT’in Başbakana bağlı iken yeni düzenlemeden sonra doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı ve sorumlu olacağını açıklayarak, “MİT'in ve müsteşarlığın görevlerinde bir değişiklik yapılmamıştır. Zaten MİT'in çalışmaları kanunda detaylı şekilde anlatılıyor. Bu görevler ve yetkilerde bir değişiklik olmamıştır. Esasında 2017'nin Nisan ayında yaptığımız anayasal reformun 2019'da yürürlüğe girecek bir kısmı anayasal düzeyde tabi. Bu ayrı ama bu çerçevede bir uyum da söz konusu. Tabi öne alınmış bir durum söz konusu. Öte yandan MİT Koordinasyon Kurulu diye bir kurul var. Basın ve yayın organları sanki yeni kuruluyormuş gibi bir değerlendirme yapılıyor. Bu da doğru değil çünkü bu kurul zaten kanunda var. Bu kurulun başkanı değişiyor. Daha önce müsteşar başkanlık yaparken bundan sonra bu kurul Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanacak ve görevlerini yapacaktır. Yeni görev içerisinde esasında var ama var olan bir görevi açtık. Kışla içerisinde MİT'in askerlerle ilgili istihbarat toplama görevinin altı birkez daha kalın çizgilerle çizilmiştir" şeklinde konuştu,



Milletvekillerinin soruşturulması ve kovuşturulmasıyla ilgili yapılan düzenleme ile ilgili de konuşan Bozdağ, "Düzenleme esasında demokratik hukuk devletinin ruhuna uygun olan bir düzenlemedir. Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren milletvekilleri hakkında suç istinadına dönük soruşturmalar ve kovuşturmalar Ankara Adliyesi'nde yapılır. Soruşturmalar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturmaşları da Ankara Ağır Ceza Mahkemesi yapacaktır. Bu yasama dokunulmazlığını esasında güçlendiren bir şeydir. Kaldıran bir şey değil. Türkiye'nin her yerinde bunlar yapıldığı zaman farklı uygulamalar oluyor. Milletvekilleri hakkında ki soruşturma ve kovuşturma da bir uygulama birliği sağlama bakımından son derece önemli, kaldı ki bu güne kadar devam eden soruşturma ve kovuşturmaların hepsi nerede başladıysa orada devam edecektir. Maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra istinat edilecek suçlarla ilgilidir" sözleriyle konuşmasını tamamladı.




Bu haber 1045 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İmamoğlu 50 milyonluk rüşvet sorusuna horonla cevap verdi
Gündem

İmamoğlu 50 milyonluk rüşvet sorusuna horonla cevap verdi

Çapraz sorguda Mahkeme Başkanı ve Savcı'nın yönelttiği somut sorulara "Horon dik oynanır" şeklinde ciddiyetten uzak ve alaycı yanıtlar veren İmamoğlu, yargılamayı sulandırarak gerçekleri perdeleme gayretine girdi. Kasa Adem Soytekin de İmamoğlu’na soru yöneltti. Soytekin “Bağış olarak bildiğim her şey rüşvet denildi. Bu rüşvet değilse ben neden buna maruz kaldım? Yalnız bırakıldım. Verenler rüşvet olduğunu söylüyor” dedi. İmamoğlu ise Soytekin’in rüşvet sorularına gerildi.

Habervitrini12386 Görüntüleme
Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'ya gelen Avrupalı heyeti dayaktan geçirdi, belediye başkanını döve döve bayılttı
Gündem

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'ya gelen Avrupalı heyeti dayaktan geçirdi, belediye başkanını döve döve bayılttı

Bir diplomat tarafından paylaşılan görüntülerde, Fransa’nın kuzeyindeki Aulnoye-Aymeries kasabasının sol görüşlü belediye başkanı olan 78 yaşındaki Bernard Baudoux'nun, bir araca yaslanmış halde yere yığılmış olduğu görüldü. İki diplomat ve bir bölge sakini kimliğini AFP'ye doğrularken, diplomatlardan biri Baudoux'nun hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Habervitrini13563 Görüntüleme
Polis Özel Harekat (PÖH) uluslararası keskin nişancı yarışmasında birinci oldu
Gündem
#EGM#Emniyet Genel Müdürlüğü#Polis Özel Harekat

Polis Özel Harekat (PÖH) uluslararası keskin nişancı yarışmasında birinci oldu

Ev Sahibi ve Katılım: İzmir’in Foça ilçesinde Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde düzenlenen organizasyona 20 farklı ülkeden toplam 96 keskin nişancı ve güvenlik personeli katıldı.

Habervitrini11375 Görüntüleme
AK Parti'den ihraç edilen Fatma Betül Sayan'ın kızkardeşi o ülkeye büyükelçi oldu
Gündem

AK Parti'den ihraç edilen Fatma Betül Sayan'ın kızkardeşi o ülkeye büyükelçi oldu

Ayşe Hilal Sayan Koytak, Türkiye’nin Finlandiya Büyükelçisi olarak güven mektubunu Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’a sundu. 15 Ekim’de gerçekleştirilen törenle diplomatik akreditasyon sürecini tamamlayan Koytak, Helsinki’de Türkiye’yi temsil etmeye başladı. Koytak, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kız kardeşi. 

Habervitrini13810 Görüntüleme