Gündem
  • 2.4.2017 01:01

Başbakan Yıldırım'dan Ülker açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Ülker'in 1 Nisan reklam filmiyle ilgili soruyu cevapladı.

Ülker’in reklamının hatırlatılması üzerine Yıldırım, “Yersiz, anlamsız, insanlara darbe günlerini hatırlatan birtakım ifadeler varmış, hesaplaşma falan, ondan bahsediliyormuş. Ablalar, ağabeyler gibi birtakım yersiz laflar içeren. Toplumdaki tedirginliği tetikleyen talihsiz bir reklam. Hakikaten 1 Nisan şakası gibi geliyor insana. Herkesin bu günlerde çok daha sorumlu davranması lazım” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında Hakan Çelik’in sorularını cevapladı. Referandumdan sonra doğuda hak ve özgürlük alanının genişletilmesine yönelik bir adımın atılıp atılmayacağına ilişkin soru üzerine Yıldırım, “Bunun referandumla alakası yok. Biz şunu açık seçik görüyoruz, oradaki PKK’nın bölgede yaşanan halkın üzerindeki tehdidini korkutmasını kaldırdık zaten. Vatandaş rahatladı. Çözüm, terör örgütünü, PKK’yı vatandaşımızla devlet arasından çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.

HDP’nin iradesinin kendinde olmadığına, dağın karar verdiğine dikkati çeken Yıldırım, “Kendi iradeleri olmayınca, terör örgütünün esareti altına girince Türkiye’de siyaset yapamazlar” dedi.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2017 01:11

İLGİLİ HABERLER