Gündem
  • 9.5.2013 13:06

Başbakan'a rapor sunacağımıza dair haberler asılsız

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün bazı yayın organlarında Akil İnsanlar Heyeti'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a rapor sunacağı şeklinde haberlerin yayınlandığını hatırlatarak, "Diğer bölgeleri bilmiyorum biz, bir rapor hazırlamadık. Haberi hazırlayanlar, olmayan raporda, kendilerine göre 3-4 madde doğru olmayan şeyler de yazmışlar ve 'bu konular Başbakana bildirilecek' demişler. Hiç alakası yok" dedi.

Sadece bölgedeki izlenimlerini Başbakan Erdoğan'a anlatacaklarını ifade eden Paker, şöyle konuştu:

"Başbakan'a sunmak için hazırlanmış bir raporumuz yok. Çünkü bizden böyle bir talepte bulunulmadı. Kendi izlenimlerimizi anlatacağız. Böyle bir raporun olduğu ve raporun içeriğiyle ilgili çıkan haberler doğru değildir. Hatta gittiğimiz şehirleri bile yanlış yazmışlar. Biz dört değil, altı şehre gittik. Mesela Erzurum'a gittiğimizi yazmışlar. Oysa biz, daha Erzurum'a gitmedik."

Bir rapor vermemiz beklenmiyor

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren de programlarının iki aylık olduğunu belirterek, "Şu anda bir rapor vermemiz beklenmiyor. Sadece bir aylık izlenimlerimizi Sayın Başbakan'la paylaşmış olacağız" diye konuştu.

Önemli bir başlangıç

Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise sürecin ilk basamağının önemine dikkati çekti.

Taşgetiren, şöyle konuştu: "Silahlı yapının Türkiye'den çıkıyor olmasının önemli bir başlangıç olduğunu, en azından bundan sonra Türkiye içinde silahlı çatışmanın söz konusu olmayacağını, evlere genç cenazesi gelmeyeceğini bilmek gerekiyor. Silahların konuşmadığı bir Türkiye'yi çok önemsemek gerekir. Ülkenin bütün meselelerinin demokratik bir ortamda konuşulabileceği bir Türkiye, son derece önemli"

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER