Gündem
  • 7.10.2006 14:27

BAŞBAKAN'A SAÇ EKTİRME TEKLİFİ

AYHAN GONCA
SAMSUN  - Samsunlu estetik plastik ve rekonstrüktif cerrah Doç. Dr. Hayati Akbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saç ektirmesinin faydalı olacağı uyarısında bulundu.


Başbakan Erdoğan'ın birkaç yıl önceki haliyle bugünkü halinin bir olmadığını dile getiren Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Başbakanımız'ın saçlarında dökülme var. Bunu fark ediyoruz. Aslında bu aşamada yapılacak bir saç ekimi operasyonu sayın Başbakanımız için iyi olabilir" dedi.
Siyasetçiler arasında saçsız bakan ve milletvekili sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Akbaş, özellikle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan üzerinde durdu.


Maliye Bakanı Unakıtan'ın kendisine oldukça fazla güvenen ve zeki bir bakan olduğunu ifade eden Akbaş, "Saçı olmadığı halde kendisine çok fazla güveniyor. Halbuki 'Saçsızlık bir miktar kendine güvende azalma yapabilir' diye herkes bilir. Bunun istisnası devlet adamlarımız ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan. Saçlı hallerinin kendilerine ne derece katkı yapabileceğini tahmin bile edemiyorum" diye konuştu.


Saçsızlık ve kelliğin özellikle erkekler için çok önemli bir estetik sorun olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Akbaş, erişkin erkeklerde yüzde 50-80'lere varan kellik problemleriyle karşılaştıklarını ifade etti. Akbaş, "Kelliğin tedavisinde ilaçlar, vitaminler, destek yöntemleri kullanılmakla beraber, en etkili ve geçerli çözüm saç ekimidir. Kişinin kendi vücudundan özellikle başın ense kısmından alınan saçlar kel bölgelere ekilerek uzayan, tıraş edilebilen, bütün özellikleriyle normal saçın aynı olan saç elde edilir. Kelliği sorun edinen herkes saç ekimi yaptırmalıdır" şeklinde konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saç ekimine sıcak bakmasının sevindirici olduğunu ve saç ekimi yaptıracak başta milletvekilleri olmak üzere siyasetçilerin çok titiz olması gerektiğini açıklayan Akbaş, müdahalenin uygun ehil ellerde cerrah ve ekibi tarafından yapılarak riskin en aza indirilmesinin önemine işaret etti.


Saçın herkes için önemli olduğunu, ancak siyasetçiler için daha da önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Akbaş, şunları söyledi:


"Sonuçta toplumsal ve bireysel ilişki ve kendilerine olan güvenlerinde saçlı ve saçsız olma durumu arasında fark vardır. Dolayısıyla saçsız politikacılarımıza saç ekimini öneriyorum. Çünkü siyasetçiler bizim için çok önemli. Ülkemizin yöneticileridirler. Onların her yönüyle iyi bir performansta olmaları bizim ülkemiz için yararlı olur".

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:41

İLGİLİ HABERLER