Ekonomi
  • 28.9.2011 16:52

BAŞBAKANDAN ÇOK MAAŞ ALAN TÜRK KADIN GÖREVDEN ALINDI

bir haftadır Hollanda gündemine oturan Mülteciler Kampı Genel Merkezi (COA) Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Albayrak, görevinden alındı. Hakkındaki tüm suçlamaların asılsız olduğunu iddia eden Albayrak, şimdilik suskun kalıyor.

Bir hafta önce Hollanda televizyonu NOS’in, Başbakan Mark Rutte’den yıllık yaklaşık 90 bin Euro fazla ücret aldığı ve görevini kötüye kullanmak suçlamasıyla gündeme taşıdığı COA Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Albayrak, görevinden alındı.

Yıllık 273 bin Euro maaş almakla eleştirilen ve Meclisin hakkında soruşturma başlattığı Albayrak, şimdilik suskun kalıyor.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Göç ve Mülteci Bakanı Gerd Leers, soruşturmanın devam ettiğine vurgu yaparak “Suçlamalar hakkında şu anda bir şey söylemek doğru olmaz. Araştırma ve incelemek için bağımsız bir kurul görevlendirildi. Sonucu beklemek lazım” dedi.

Şimdi Hollanda, ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yer almayı başaran İşçi Partili (PvdA) Nebahat Albayrak’ın yakın derecede akrabası olan Nurten Albayrak soruşturmasının nasıl sonuçlanacağının merak ediyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:39

İLGİLİ HABERLER