Gündem
  • 30.11.2004 00:07

BAŞBAKAN'DAN İLGİNÇ SÖZLER : AVRUPA'DAN TÜRKİYE'YE GÖÇ OLACAK

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalıların serbest dolaşımla ilgili endişe duymaması gerektiğini belirterek, ''Türkiye Avrupa'ya beyin gücüyle katkıda bulunacaktır. Türkiye'den Avrupa'ya değil, Avrupa'dan Türkiye'ye göç olacağına inanıyorum'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, yerli ve yabancı işadamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki yemekte Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde geçirdiği ekonomik ve siyasi evreleri anlattı.
     Erdoğan, Türkiye'nin AB'den beklentisinin, Kopenhag Zirvesi sonuç bildirgesinde yazılan ''Türkiye Kopenhag kriterlerini tamamladığında, gecikmeksizin müzakerelere başlar'' ifadesine uygun olarak 2005 yılının ilk altı ayında bu kararın uygulanması olduğunu belirtti.
     Erdoğan, ''Alınacak, kat edilecek daha çok mesafe var, yolumuz uzun. Ama AB sürecinin başlamasıyla bunlar daha farklı bir ivme kazanacak. Çok daha hızlı yol alacağımıza inanıyorum'' dedi.
     Yabancı yatırımcılardan tarım ve güvenli bankacılık gibi konularda yatırım yapmalarını beklediğini dile getiren Erdoğan, Türk ekonomisinin de AB'ye katkı sağlayacağını, Türkiye'nin Avrupa'nın insan gücü açığını kapatacağını ve Avrupa'nın Türkiye ile çok önemli bir ihracat potansiyeline kavuşacağını söyledi.
     Başbakan Erdoğan, ''Türkiye AB'ye el uzatmıştır. Aynı çatı altında beraber yürümek için, medeniyetler arası uzlaşmayı sağlamak ve küresel barış için. 17 Aralık'ta AB ciddi bir sınav verecek. Biz ev ödevimizi yaptık, sizlerden de AB'nin bu sınavı başarıyla verebilmesi için destek bekliyoruz'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER