Gündem
  • 23.1.2014 17:45

'Başbakan'ı onlara tanıtmayı biliriz'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 'Bugünkü HSYK 2010 referandumunda bizim olmasını istediğimiz bir HSYK değildir. Biz bugünkü HSYK için 'evet' demedik. Bugünkü HSYK CHP'nin eseridir' dedi.

Metiner, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, muhalefetin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan HSYK ile ilgili yasa teklifine yönelik eleştirilerinin yersiz, yanlış ve çarpıtmaya yönelik olduğunu savundu.

AK Parti'nin HSYK'da demokratik bir temsilden yana olduğunu ve bu amaçla hareket ettiğini ifade eden Mehmet Metiner, "Bugünkü HSYK 2010 referandumunda bizim olmasını istediğimiz HSYK değildir. Biz bugünkü HSYK için 'evet' demedik. Bugünkü HSYK, CHP'nin eseridir. CHP anayasa mahkemesine itiraz etmeseydi ve mahkeme CHP'nin itirazını yerinde bulup önerdiğimiz maddeyi reddetmemiş olsaydı bugünkü HSYK'nın temsilinden yana sıkıntımız olmazdı" dedi.

CHP'NİN ADINI DEĞİŞTİRMEK LAZIM

Muhalefetin yasa teklifinin anayasaya aykırı olduğu iddialarını da eleştiren Metiner, siyasal partilerin anayasa aykırılık iddiası üzerinden parlamentonun kanun yapma yetkisini elinden almasının şaşırtıcı olduğunu söyledi. Metiner, "Eğer bu Meclis kanun yapmayacaksa, bu Meclis'in kapısına kilit vurmamız gerekiyor. Milli iradeye yapılan bu saygısızlığı kabul etmemiz mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu. CHP'nin teklifin yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını hatırlatan Metiner, "CHP'nin adını değiştirmek gerekiyor. Anayasa Mahkemesi partisi mi dersiniz, başka isim mi bulursunuz..." ifadelerini kullandı.

SARIGÜL'ÜN KUTULARINDAN NE ÇIKTI?

Metiner, konuşmasında yolsuzluk iddialarına da değindi, TBMM'de kürsüye çıkan muhalefet partisi üyelerinin peşinen AK Parti'nin yolsuzluk yaptığını söylediğini belirterek, bunun hukuka saygısızlık, masumiyet karinesini ihlal etme anlamına geldiğini vurguladı. Suç delilleri üretilerek haysiyetli insanlara kara çalınmak, siyasi bir operasyon yapılmak istendiğini ifade eden Metiner, demokrasiden yana olanların bunları görmezden gelmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Metiner, "Hep ayakkabı kutularından çıkan Dolar'lardan Avro'lardan bahsediyorsunuz da peki Sarıgül'ün kutularından ne çıktı acaba? Sarıgül'ün yolsuzluk ve rüşvet iddialarını siz kendiniz soruşturmadınız mı?" diye sordu.

Metiner, Hatay ve Adana'da durdurularak aranan TIR'larla ilgili olarak da arama işleminde bulunan savcıları eleştirdi.

BAŞBAKAN'I ONLARA TANITMAYI BİLİRİZ

MİT'in görev ve yetkilerinin anayasa ile belirlenmiş olduğuna işaret eden Metiner, arama yapan savcıların "Don Kişot gibi TIR'ların önüne geçerken yetkiyi nereden aldıklarını" sordu. Savcıların, "Kral benim. Başbakan tanımam" gibi ifadeler kullandıklarının basına yansıdığını söyleyen Metiner, "Bu ne hadsizlik, densizliktir? Şayet bu ifadeler doğru ise savcılar suç işliyorlar ve Sayın Başbakanımıza karşı da saygısızlık yaparak hadlerini aşıyorlar. Başbakanı tanımıyorlarsa biz Başbakanımızı onlara tanıtmayı biliriz. Herkes demokratik sistem içindeki yerini bilecek, görevine uygun hareket edecektir" diye konuştu.

HADLERİNİ AŞMIŞLAR

Bu savcılarla ilgili işlem yapıldığında "AK Parti savcıların görev yerlerini değiştiriyor" eleştirilerinin geldiğini kaydeden Metiner, "Evet görev yerlerini de değiştiririz, hakkında yapılması gereken başkaca işlemler neyse de yapılması gerektiğine inanırız. Bu savcılar hadlerini aşmışlar, görev sınırlarının dışına taşmışlar, Sayın Başbakanımıza, siyasi otoriteye saygısızlık yapmışlardır. Kendi ülkelerini dış dünyanın nezdinde terör örgütlerine yardım ve yataklık eden ülke konumuna sokmuşlardır. Kendi çıkarlarımıza zarar vermişlerdir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER