Gündem
  • 23.8.2009 11:58

"BAŞBAKANIMIZA GÖZ ALTI TORBALARI ÇOK YAKIŞIYOR"

Ekonomik krizin işlerini etkilemediğini belirten estetik uzmanı Saraçaydın, devletin zirvesinden de hastaları olduğunu söylüyor ve TBMM'nin yüzde 30'unun yüzüne estetik yaptırdığını anlatıyor.


Son yıllarda siyasetten, iş dünyasına, medyadan, sosyeteye birçok insan yaşlanma korkusu ile estetik cerrahların eline teslim ediyor kendisini. Sanayicisinden, bakanına, belediye başkanından, medyadaki ünlü gazetecilere kadar uzanan kalın bir fihriste sahip Dr. Saraçaydın, ilk kez SABAH'a konuştu. İşte Türkiye'nin en ünlü simalarının kırışıklıklarını yok etmek için kapısını çaldıkları ünlü Dr. Aytaç Saraçaydın'la o çarpıcı röportaj.

Size gelen insanların çoğunun asıl derdi yaşlılık belirtilerinden kurtulmak ya da en aza indirmek. Yani kırışıklardan ve yüzdeki sarkmalardan kurtulmak değil mi? Evet. Yaşlanmak ya da yaşlı görünmek istemiyorlar...
'Her yaşın bir güzelliği vardır' sözü yavaş yavaş tarihe karışıyor herhalde... Ben zaten hiçbir zaman o söze inanamadım. Tamamen palavra. Her yaşın nasıl bir güzelliği olabilir. Güzel insan güzel görüntü verebilendir. Bir insanın yüzüne baktığınızda pırıl pırıl, kırışıksız tertemiz bir yüz görmek istersiniz. Yüzü haritaya benzemiş bir insana nasıl güzel diyebilirsiniz?
Evvel sadece sahne dünyasından ya da beyazperdeden insanların estetik yaptırdıklarını duyardık. Şimdi nasıl? Her kesim var artık. Özellikle siyasiler. Aklınızın alamayacağı insanlar. Devletin en üst düzeyinde olan, çok yakından tanıdığımız insanlar bile var. Diyebilirim ki meclisin yüzde 30'u yüzüne estetik yaptırıyor. Ama tabi kimse anlayamıyor. Çünkü botoks gibi değil son teknoloji. Kırışıklıkları kaldırıyoruz ama mimikleri yok etmiyoruz. Son derece doğal, fresh bir görüntü olmasını sağlıyoruz.
Merak ettim şimdi kim bunlar? Asla isim veremem. Yıllardır bana gidip gelen insanlar var ama kimse bilmez. Zaten ben onların isimlerini açıklasam burada, bu kliniği kapatmam lazım. Çünkü bu işlemleri yaptıranlar sürekli kamuoyu önünde olan halkın çok sevip saydığı insanlar. Ben de olsam onların yerinde bilinmesini istemem şahsen.

BAŞBAKAN'A YÜZÜ YAKIŞIYOR
O halde ben sorayım siz yorumlayın. CHP lideri Deniz Baykal'ın yüzünde bir işlem var mı? Yorum yapmam mümkün değil. Gerçekten çok bakımlı bir insan, 74 yaşını asla göstermeyen bir cilde sahip. Kendine çok iyi bakıyor. Spor yapıyor, vitamin alıyor. Ha eğer işlem gördüyse yüzü, yapan arkadaşa teşekkür ederiz. "Çok başarılı olmuş" diyebilirim. Çünkü çok doğal anlaşılması mümkün değil çok çok başarılı derim.
Başbakan Erdoğan'da estetik var mı? Olsa önce göz altındaki torbalarını aldırırdı. Ama bu işin uzmanı bir hekim olarak söyleyeyim başbakanımıza da bu yüz yakışıyor. Bunu da dürüstçe söyleyeyim. O göz torbaları da ona yakışıyor. Yüzünün oynamasına kesinlikle karşıyım. Bana gelse kesinlikle ellemem. Karizmasına ve mizacına çok yakışan bir yüz...
Adım gibi eminim Mustafa Sarıgül sizin hastanızdır. Çok sevdiğim bir arkadaşım, çok başarılı bir politikacıdır. Sarıgül'de Deniz Baykal gibi yüzünü koruyan, kendini koruyan, kendine bakan bir insandır. Ama bir işlem olup olmadığı konusunda yorum yapamam... Kaldı ki ben politikacıların imajlarını güçlendirmek için kendilerine kesinlikle bakmaları, gerekirse estetikten kaçınmamaları gerektiğini düşünen bir insanım.
Başka kimler geliyor? İş kadınlarının inanılmaz bir rağbeti var son yıllarda bu işlemlere. Diyebilirim ki yüzde 90'ı. Medyanın ise en top noktasındakiler bana geliyor. Patronajı da var aralarında, çok ünlü yazarları, ekran yüzleri de...
Ajda Pekkan'ın bacaklarında var mı? Bu işlemleri yapan bir hekim değilim ama hiçbir kadının bacağı 60 yaşında kırışıksız olamaz. Niçin olmaz? Yüzümüzde 100 gramlık dokuyu taşımaya aciziz. Yer çekimi dediğimiz onluk G senin yüzünün 100 gramını aşağı çekiyor. Düşünebiliyor musunuz kadının yan tarafından ve bacak işlevinden geniş bir yağ dokusu var. Dünyanın sporunu da yapsa o bacak mümkün değil. Yani demem o ki, kesinlikle Ajda'nın bacakları da estetikli. SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER