Yaşam
  • 30.4.2006 12:30

BAŞBAKAN'IN 'ANACIĞIM' DEDİĞİ KADIN VEFALI ÇIKTI

Kamuran Özdeniz, 6 yaşında kimsesiz kaldığında elinden Kızılay tuttu. Okuyup, Almanya'ya giden Kamuran Hanım, vefa borcunu unutmadı ve kazandığı paraları Kızılay'a bağışladı.

Gerçek servet vefa

Başbakan Erdoğan'ın 'Anacığım' dediği yaşlı kadın, kendisini büyüten Kızılay'ı asla unutmadı. Yıllarca çalışıp 'Arı' lakabını alan vefakar nine, manevi ailesine 330 bin euro bağışladı.

Hem yetim, hem öksüz
Görüp de farkedemediğimiz binlerce insandan biriydi Kamuran Özdeniz (81), ta ki önceki güne kadar! İstanbul'da Kızılay Bakırköy Şubesi'nin açılışında Başbakan R. Tayyip Erdoğan, "Anacığım!" diyerek ellerini öptü Kamuran Nine'nin. Ve işte o zaman dikkatimizi çekti, bu gizemli ellerin geride bıraktığı yıllar! 1925'te Ordu'da doğan Özdeniz, 6 yaşındayken annesini ve babasını kaybetti. Kızılay, o yıllarda girdi bu küçücük kız çocuğunun hayatına.

ALMANYA'DA ÇALIŞTI
KIZILAY
, yıllarca bu ufak kızın masraflarını karşıladı. Kamuran Nine de, bir gün vefasını ödemeye yemin etti. İşçi olarak gittiği Almanya'da 16 yıl çalıştı ve kazandığı tüm parayı biriktirdi. Emekli olup Türkiye'ye dönünce artık vefa borcunu ödeme vakti gelmişti. Kamuran Nine, oturduğu ev de dahil olmak üzere Kızılay'a 330 Bin Euro bağışladı. Hislerini anlattığı şu cümle ise herşeyi özetliyordu: "Bu para Kızılay'a anamın ak sütü gibi helal olsun."

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:28

İLGİLİ HABERLER