Gündem
  • 24.8.2009 00:01

'BAŞBAKAN'IN KONUŞMASINA +18 YAŞ UYARISI LAZIM!..'

İZMİR´in Foça İlçesi´nde `Siyasette Ahlak' konulu konferansa katılan CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye´nin adım adım örtülü faşime doğru gittiğini söyledi.

Foça´da CHP İlçe Başkanlığı´nın düzenlediği `Siyasette Ahlak´ konulu panele konuşmacı olarak katılan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetine eleştirilerde bulundu. Panele katılmadan önce CHP´li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ´ı da makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu´na yoğun sevgi gösterisinde bulunuldu. Reha Midilli Kültür Merkezi´nde düzenlenmesi planlanan panel, aşırı kalabalık nedeniyle açık havada yapıldı.

Siyasetçinin her türlü eleştiriye açık olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ``Dünyanın hiçbir ülkesinde bir başbakan beğenmediği eleştiriler karşısında, özür dileyerek ifade ediyorum namusuz ve alçak sözcüğünü kullanamaz. Sayın başbakan televizyonlara çıktığı zaman, ekrana 18 yaş üstü uyarı logosu koymak lazım. Sayın başbakanın kendisine yönelik eleştirilere belden aşağı yanıt vermesi doğru değildir. Sevelim veya sevmeyelim bir politikacıya böyle bir ifadeyi kullandığınız zaman, siyasette ahlak dediğimiz normdan uzaklaşmış oluruz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, yoksulluğu acımasızca kullandığını ileri sürdüğü AKP´nin, ülkenin bazı bölgelerinde yaşayan insanların gelir düzeyinin artmasını istemediğini belirterek, ``Onlar hep yoksul kalsın, benim dağıttığım makarnaya muhtaç kalsın. Ben onların yoksulluğunu sömüreyim düşüncesi insan haklarına aykırıdır. `Müslümanız' diyorlar. Yoksulun yoksulluğunu teşhir etmek hangi dinde, kitapta vardır. `Sağ elin verdiğini sol eliniz görmeyecek' diyen bizim yüce dinimiz değil mi?'' diye konuştu.

İnsanların telefonlarıyla özgürce konuşamadıkları, yönetenlerinden korktukları bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye´nin adım adım örtülü faşime doğru gittiğini de söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER