Gündem
  • 30.3.2009 12:54

BAŞBAKAN'IN MİTİNGİ İLÇEDEKİ MHP HAKİMİYETİNİ YIKTI

KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi'nde, dört dönemdir belediye başkanlık koltuğunu kaptırmayan MHP'nin üstünlüğü, seçim öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın burada miting yapmasıyla sona erdi. İki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan MHP’li Abdullah Paksoy’un yerine halk bu kez AKP’li Avukat Durmuş Küçük’ü tercih etti.
AKP, Elbistan’a göz dikince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de illerin dışında sadece 2 ilçede yaptığı mitinglerden biri bu ilçede gerçekleştirdi. 10 Mart’ta Elbistan’a gelen Başbakan Erdoğan, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda toplanan yaklaşık 20 bin kişiye seslendi. 81 bin 239 bin nüfuslu ilçenin yollarının kirli, çöplerinin toplanmamış olduğunu gördüğünü belirten Erdoğan, “Elbistan AKP iktidarını alsın siz hizmeti görün” diyerek seçmene sözler de verdi.
Alanı dolduran kalabalığın, “Elbistan İl olsun” sözlerini de, “Elbistan İlçemiz Kahramanmaraş’tan ayrılmak isterse buna üzülürüm. Bu taleplerin nerden geldiğini biliyorum. O beyefendiler, 3.5 yıl iktidar oldu o zaman neden il yapmadılar. Bu gün öyle iller var ki ilçe bile olamaz. Elbistan, AKP iktidarını alsın o zaman siz buranın nasıl değişeceğini görün. Kaymakam yerine Vali’nin gelmesiyle bir şey değişmiyor. Önemli olan belediyecilik hizmeti” diyerek AKP’li aday Durmuş Küçük'e oy istedi.
Elbistan’ı MHP’nin kalesi haline getiren Elbistanlılar bu kez, Başbakan Erdoğan’ın istediği oyu AKP’ye verdi. Gayri resmi sonuçlara göre, dört dönemlik MHP saltanatına son veren Durmuş Küçük’ün kazanması ilçede sevinçle karşılandı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:40

İLGİLİ HABERLER