Gündem
  • 29.11.2011 00:37

BAŞBAKAN'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?..

Kazakistan'ın 20. bağımsızlık yıldönümü nedeniyle verilen konsere katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sindirim sistemi ameliyatı geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin, "Küçük bir operasyon olduğu, merak edilecek bir şeyi olmadığı söylendi. Allah şifa versin" dedi.
Konsere gelişinde basın mensuplarına konuşan Çiçek, bağırsaklarında meydana gelen bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olan Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili, "Küçük bir operasyon olduğu, merak edilecek bir şeyi olmadığı söylendi. Allah şifa versin" ifadelerini kullandı.
Kazakistan'ın bağımsızlığının 20. yılı münasebetiyle Gençlik Parkı Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda düzenlenen konsere, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayevak, Kazakistan Senato Başkanı Hayrat Mami yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

"KAZAKİSTAN ORTA ASYA'NIN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GELMİŞTİR"
Törenin açılış konuşmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, böyle bir programda yer almak ve programa ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyerek, "Kazakistan son 20 yıl içinde inanılmaz bir gelişme göstermiş ve Orta Asya'nın gerçekten parlayan bir yıldızı haline gelmiştir. Bu yıl içerisinde 20. kutlamaları vesilesiyle geçtiğimiz haziran ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kalabalık bir heyetle birlikte kültür ve sanat gruplarımızı Astana'ya götürdük ve orada Ankara Günleri'ni gerçekleştirdik. Orada bir dizi dostlarımızla birlikte kutlamalar iştirak ettik. Bu akşam da Kazak kardeşlerimiz bize gösteriler yapacaklar, gösterecekleri performanstan dolayı onları şimdiden kutluyorum" şeklinde konuştu.
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Tuimebayevak ise, Türkiye'nin 20 yılını geride bırakan Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerin başında geldiğini belirterek, "20 yılda devletimiz daima ileriye dönük projeler geliştirmiş, bilim, siyaset, dış politika, kültür ve diğer alanlarda uluslararası düzeyde birçok başarılara imza atmıştır. Hem ikili hem de çok taraflı ilişkilerde Kazakistan ve Türkiye kendi bölgelerinde etkin politika izlemektedir. Bu yıllar zarfında bizler hep Türk kardeşlerimizin desteğini hep hissettik ve aynı desteği bizler de göstermeye gayret ediyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:52

İLGİLİ HABERLER