Gündem
  • 31.5.2013 16:22

"Başbakan'ın vicdanı mühürlenmiş"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Sayın Başbakan, cumhuriyeti kuran Atatürk ve İsmet paşa gibi tarihe mal olmuş milli kahramanlarımıza bırakınız saygılı olmayı, her vesile niçin saldırıyor? Vicdanı mühürlenmeyen ve beyni kelepçelenmeyen hiç kimse bunu yapamaz" değerlendirmesinde bulundu.
Keskin, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın alkol satışını yeni kurallara bağlayan yasayı savunurken, "laik Türkiye Cumhuriyeti'nin değil de İran veya Suudi Arabistan'ın Başbakanını çağrıştıran bir üslupla dine atıf yaptığını ve sorunu özünden saptırdığını" ileri sürdü.
Başbakanın söz konusu grup konuşmasında, "İki ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor" sözlerini hatırlatan Keskin, şunları kaydetti:
"Başbakan bunları demek suretiyle, hızlı ve kararlı adımlarla laik cumhuriyeti yıkıp, yerine İran, Arabistan, Afganistan modeli bir devlet kurmak istediğini, demokrasinin mabedi Parlamento'da ilan etmiştir. Şimdi karanlık geçmişinde kalan ve ihanet ettiği siyasi partilerin çeşitli kademelerinde çalışırken, 'Demokrasi, amacımıza ulaşmak için sadece bir araçtır. Halk isterse laiklik elbette ortadan kaldırılır' biçimindeki hezeyanları arşivlerdedir. 'İki ayyaşın çıkardığı yasalar...' diyerek de şimdiye değin İsmet paşa üzerinden saldırdığı Atatürk'e, bundan böyle direkt ve doğrudan hakaret edebilme gücüne ve cüretine kavuştuğu hesabı ve yanılgısı içindedir. Sayın Başbakan, Cumhuriyeti kuran Atatürk ve İsmet Paşa gibi tarihe mal olmuş milli kahramanlarımıza bırakınız saygılı olmayı, her vesile niçin saldırıyor. Vicdanı mühürlenmeyen ve beyni kelepçelenmeyen hiç kimse bunu yapamaz. Ama başbakan unutmamalı ki 'pişmanlık gününde' çevresinde hiç bir kışkırtıcıyı bulamayacaktır. İslam ülkeleri içinde ve dünya milletleri arasında bizi saygın ve ayrıcalıklı kılan Atatürk ve onun 'en büyük eserim' dediği cumhuriyet takıntısından bir an önce kurtulması için başbakanın henüz vakti vardır."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER