CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Sayın Başbakan, cumhuriyeti kuran Atatürk ve İsmet paşa gibi tarihe mal olmuş milli kahramanlarımıza bırakınız saygılı olmayı, her vesile niçin saldırıyor? Vicdanı mühürlenmeyen ve beyni kelepçelenmeyen hiç kimse bunu yapamaz" değerlendirmesinde bulundu.
Keskin, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın alkol satışını yeni kurallara bağlayan yasayı savunurken, "laik Türkiye Cumhuriyeti'nin değil de İran veya Suudi Arabistan'ın Başbakanını çağrıştıran bir üslupla dine atıf yaptığını ve sorunu özünden saptırdığını" ileri sürdü.
Başbakanın söz konusu grup konuşmasında, "İki ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor" sözlerini hatırlatan Keskin, şunları kaydetti:
"Başbakan bunları demek suretiyle, hızlı ve kararlı adımlarla laik cumhuriyeti yıkıp, yerine İran, Arabistan, Afganistan modeli bir devlet kurmak istediğini, demokrasinin mabedi Parlamento'da ilan etmiştir. Şimdi karanlık geçmişinde kalan ve ihanet ettiği siyasi partilerin çeşitli kademelerinde çalışırken, 'Demokrasi, amacımıza ulaşmak için sadece bir araçtır. Halk isterse laiklik elbette ortadan kaldırılır' biçimindeki hezeyanları arşivlerdedir. 'İki ayyaşın çıkardığı yasalar...' diyerek de şimdiye değin İsmet paşa üzerinden saldırdığı Atatürk'e, bundan böyle direkt ve doğrudan hakaret edebilme gücüne ve cüretine kavuştuğu hesabı ve yanılgısı içindedir. Sayın Başbakan, Cumhuriyeti kuran Atatürk ve İsmet Paşa gibi tarihe mal olmuş milli kahramanlarımıza bırakınız saygılı olmayı, her vesile niçin saldırıyor. Vicdanı mühürlenmeyen ve beyni kelepçelenmeyen hiç kimse bunu yapamaz. Ama başbakan unutmamalı ki 'pişmanlık gününde' çevresinde hiç bir kışkırtıcıyı bulamayacaktır. İslam ülkeleri içinde ve dünya milletleri arasında bizi saygın ve ayrıcalıklı kılan Atatürk ve onun 'en büyük eserim' dediği cumhuriyet takıntısından bir an önce kurtulması için başbakanın henüz vakti vardır."
"Başbakan'ın vicdanı mühürlenmiş"

Hızlı Özet
“CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: "Sayın Başbakan, Cumhuriyeti kuran Atatürk ve İsmet Paşa gibi tarihe mal olmuş milli kahramanlarımıza bırakınız saygılı olmayı, her vesile niçin saldırıyor? Vicdanı mühürlenmeyen ve beyni kelepçelenmeyen hiç kimse bunu yapamaz"”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a: Bu müptezel
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in avukatı Abdullah Adır, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiaları için açıklama yaptı.

Flaş.. Türk askeri Suudi Arabistan'a gidiyor.. Mekke ittifakında son dakika kararı
Suudi gazeteleri son dakika olarak geçtikleri haberlerinde, Mekke Savunma İttifakı'nın, Suudi Arabistan'a ortak askeri güçlerini ve yeteneklerini belirlenen noktalarda hızla konuşlandıracağını yazdı..

Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti
Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre kaynaklar, Türkiye'nin ürettiği az sayıda Korkut hava savunma sistemini Ukrayna'ya ihraç ettiğini belirtti. Korkut sistemi tipik olarak üç silah sistemi aracı ile bir komuta-kontrol aracından oluşuyor.

Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?
Adana ve Osmaniye’de meydana gelen peş peşe depremleri değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bunun adı deprem kümelenmesi. Bunlar saat ve gün içerisinde yoğunluk kazanabilir. Genellikle bu tür aktivitelerin arkasından büyük bir deprem gelmez. Ama bunun garantisi yok” dedi. 6 büyüklüğünü geçen bir depremi bölgeyi çok etkileyebileceğini belirten Ersoy, 6 Şubat depremlerinin etkisinin de olduğunu vurguladı.