Gündem
  • 30.5.2006 18:27

BAŞBAKANLIĞA SİLAHLA GİRMEK İSTEYEN KİŞİ TUTUKLANDI

ANKARA - Başbakanlığa ruhsatsız silahla girmek isteyen kişi tutuklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli Bahadır Er'i (32) öğle saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na getirdi.
     Ankara Cumhuriyet Savcısı Cüneyt Hamdovalı tarafından sorgulanan Er, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
     Bahadır Er, mahkemedeki ifadesinde, olay günü Ankara'ya ''uyuşturucu işinden dolayı suç duyurusunda bulunmak için geldiğini ve Emniyet Müdürlüğü yerine yanlışlıkla Başbakanlığa girdiğini'' söyledi.
     Gaziantep'te kebapçılık yaptığını dile getiren Er, Başbakanlığa girmek isterken üzerinde yakalanan ruhsatsız silahı 2 yıl önce Gaziantep'ten satın aldığını ve hasımları olduğu için üzerinde taşıdığını ifade etti.
     Avukatı da ''Bahadır Er'in adalete yardımcı olmak için Ankara'ya geldiğini'', ruhsatsız silahını da kendisinin polise teslim ettiğini savunarak, müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etti.
     Yargıç Mehmet Maraş, Er'in, ruhsatsız silah taşımak suçunu düzenleyen 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefetten tutuklanmasına karar verdi. Er daha sonra cezaevine gönderildi.
     Dün akşam saatlerinde Başbakanlık Merkez Binası'na girmek isteyen Bahadır Er'in polis noktasında yapılan üst aramasında silah taşıdığı tespit edilmişti.
     Başbakanlık Koruma Müdürlüğü görevlileri tarafından etkisiz hale getirilen Er'in üzerinden çıkan 7.65 mm'lik ruhsatsız tabancaya el konulmuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER