Başbakanlığın bugünkü gazetelerde yer alan duyurusuna göre, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzmanı olarak belirtilen şartlar çerçevesinde yazılı ve sözlü yarışma sınavı ile Almanca, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Fransızca, Hollandaca, İngilizce ve Rusça dillerini bilen toplam 14 uzman personel alınacak.
Yazılı sınav, 6 Kasım 2010 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
Başvuru ve yeterlilik sınavına, sınav tarihi itibarıyla yurt içindeki veya yurt dışındaki üniversiteler, uluslararası kuruluşlar, meslek kuruluşları, araştırma merkezleri ile sivil toplum kuruluşlarında, yurt içinde veya yurt dışında başkanlığın görev alanı ile ilgili çalışıyor olmak veya bu alanlarda eğitim almış olanlar katılabilecek.
En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, ilahiyat, iletişim fakülteleri ile en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin uluslararası ilişkiler, sosyoloji, psikoloji, antropoloji, tarih, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden ya da, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak da adaylardan istenecek şartlar arasında yer alıyor.
Adaylarda ayrıca Almanca, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Fransızca, Hollandaca, İngilizce, Rusça dillerinden KPDS'den en az (B) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmakta istenecek.
Sınava KPDS veya bu sınava denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan sınavlarla ölçülmeyen yabancı diller için, ilgili dilde en az üç yıllık orta öğretim veya ön lisans, lisans veya yüksek lisans diploması almış olma ya da o dilin resmi dil olarak konuşulduğu ülke resmi makamları tarafından düzenlenen sınavda yüzde seksen oranında başarılı olanlar katılabilecek.
Sözlü sınavda en az 70 puan almak kaydıyla, yazılı sınav ile sözlü sınav notlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenen başarı sıralaması dikkate alınarak, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle, sınav duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısı kadar adayın ismi belirlenecek ve liste halinde, ''www.devlet.gov.tr'' internet sitesinde ilan edilecek.
Başvurular başkanlığın internet adresinden temin edilecek olan form ile birlikte, 15 Ekim 2010 tarihinde saat 18.00'e kadar Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına yapılacak.
Alınacak olan toplam 14 uzmanın dilleri ve miktarları şöyle:
''Almanca (3), Arnavutça (1), Boşnakça (1), Bulgarca (1), Çince (1), Fransızca (2), Hollandaca (1), İngilizce (2), Rusça (2)''
Bu arada söz konusu dillerde yeterli başvurunun olmaması halinde, idarenin kararı ile bu sayılarda değişiklik yapılabilecek.
BAŞBAKANLIK ÇOK ÖZEL 14 ELEMAN ARIYOR

Hızlı Özet
“Başbakanlık, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na yeterlilik sınavı ile 14 uzman alacak. Yazılı sınav, 6 Kasım 2010 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Halk plajına giriş bedava, lahmacun 125 lira
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tatil bölgelerindeki fahiş fiyatlara karşı halk plajlarıyla ekonomik bir alternatif getirdi. Bodrum'da bazı özel işletmelerde otopark 3 bin, lahmacun 2 bin 500 lirayı bulurken, bakanlık tesislerinde giriş ücretsiz sağlanıyor. Vatandaşlar bu plajlarda tüm gün otoparka 120 TL, lahmacuna 125 TL, şezlonga 400 TL ve hamburgere 450 TL ödüyor.

Dünya Antalya'da buluşuyor! COP31 sözleşmesi Meclis’te
Türkiye’de ‘zirveler yılı’ olarak nitelendirilen bu yıl içinde yapılacak en büyük etkinliklerden biri olan COP31 İklim Değişikliği Konferansı öncesinde gerçekleştirilecek hazırlık toplantıları için gerekli mekân, tesis, ekipman, altyapı ve hizmetlerin Türkiye tarafından ücretsiz olarak sağlanacak.

Mario Lemina takımda kaldı!
Sarı kırmızılılar, yüksek maliyetler sebebiyle Gabonlu oyuncuda karar kıldı. Lemina ile sezon başı 3,5 milyon avrodan iki yıllık mukavele yapılacak.

Çocuklarınızı siber tuzaklardan koruyun!
Uzmanlar, yaz tatilinde çocukların artan ekran süresiyle birlikte yapay zekâ destekli dolandırıcılık, siber zorbalık ve dijital manipülasyon risklerinin de yükseldiğine dikkat çekerek, ailelerin alması gereken kritik güvenlik önlemlerini sıraladı.