Gündem
  • 28.10.2005 00:44

BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI ÖMER DİNÇER : "ALEYHİMDE KARAR VERENLERİN HİÇBİRİ BENİM KADAR TEMİZ OLAMAZ"

ANKARA (İHA) - Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, kendisi hakkında intihal kararı verenlerin hiçbirinin kendisi kadar temiz olmadığını vurguladı.
Başbakanlık Müsteşarı Dinçer, özel bir televizyon kanalına YÖK'ün öğretim üyeliği unvanını kaldırması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Kitaplarında intihal yaptığını kimsenin ileri süremeyeceğini belirten Dinçer, Türkiye'de kendisine yaklaşıldığı gibi herkese önyargıyla yaklaşılması halinde ve kendi kitaplarına yapıldığı gibi bütün kitaplara büyüteçle bakılması halinde, kendisi aleyhinde karar verenlerin hiçbirinin kendisi kadar temiz kalamayacağını ifade etti. Kendi kitabından sonra çıkan kitaplardan intihal yapmakla suçlandığına işaret eden Dinçer, başlangıçta kitabı ile ilgili herhangi bir ihbar olmadığını, bu ihbarın nasıl ortaya çıktığını da bilmediğini dile getirdi.

 1995 yılında bir kitap yazdığını ve 10 yıl boyunca birçok üniversitede bu kitabın okutulduğunu kaydeden Dinçer, bu dönemde kimsenin intihal fark etmediğini ama daha sonra çok uyanık bir kişinin büyük bir keşifle intihali görerek dosya hazırladığını söyledi.


Kendisiyle ilgili intihal kararının verilmesinden sonra bu kararla ilgili altyapı oluşturulduğunu öne süren Dinçer, YÖK'ün 3 Ekim'de intihal konusunda kendisini bilgilendirdiğini ve 7 gün içinde savunma istediğini, bir gün sonra ise kendisiyle ilgili kararı aldığını ifade etti. YÖK'ün kararına karşı yargı yoluna gideceğini ve hakkını arayacağını belirten Dinçer, hem yargı adaletine hem de ilahi adalete inanan bir insan olduğunu söyledi.


Dinçer, şu anda öğretim üyesi olmadığına da işaret ederek, YÖK'ün, kendi mensubu olmayan bir kişi hakkında karar verdiğini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER