Gündem
  • 28.4.2010 21:20

BAŞBUĞ VE KUVVET KOMUTANLARI KONYA'DA

KONYA - Murat Ünlü bildiriyor - Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları Anadolu Kartalı-2010/1 Eğitimi'ni izlemek üzere Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığına geldi.
Genelkurmay Başkanlığı, Anadolu Kartalı-2010/1 Eğitimi dolayısıyla Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığına basın turu düzenledi. Eğitim Merkezi hakkında basın mensuplarına brifing veren Yarbay Sözen, merkezde muharip unsurlara en gerçekçi harekat ortamının sağlandığını belirterek, harekatlarda elde edilen sonuçların sayısal ortamda da analiz edilerek değerlendirildiğini kaydetti. Birey odaklı değil, takım ve birlik odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Yarbay Sözen, ilk Anadolu Kartalı Eğitimi'nin gerçekleştirildiği 2001 yılından itibaren merkezde 25 eğitim yapıldığını, eğitimlerde bin 800 uçağın 16 bin sorti yaptığını, 21 bin personelin görev aldığını bildirdi.
Merkezin 12 bin kilometre karelik bir hava sahasına sahip olduğuna dikkati çeken Yarbay Sönmez, merkeze yoğun yabancı ülke eğitim talebinin olduğunu söyledi.

-HAZİRAN VE EKİMDE ULUSLARARASI EĞİTİM-

Merkezde bulunan Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası ile ilgili de bilgi aktaran Yarbay Sözen, yakın zamanda Hava Kuvvetlerinin ihbar ve kontrol uçağının da merkeze entegre olacağını bildirdi. Merkezde 2009 yılında dört eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini, 2010'da biri milli, ikisi uluslararası olmak üzere toplam üç faaliyetin planlandığını anlatan Yarbay Sözen, 7-18 Haziran 2010 tarihlerindeki uluslararası eğitim kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığının 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla özel etkinlikler planlandığını ifade etti. Yarbay Sözen, diğer uluslararası eğitim faaliyetinin ise 11-22 Ekim 2010 tarihlerinde yapılacağını söyledi.

-ANADOLU KARTALI EĞİTİMİ-

Anadolu Kartalı Eğitimleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluğunda ulusal ve/veya uluslararası olarak gerçek harekat şartlarına benzetilmiş bir ortamda gerçekleştiriliyor. İcra edilen görevler anında veya çok kısa sürede ACMI ve Görev Sonu Değerlendirme Sistemi ile değerlendiriliyor. Milli olarak gerçekleştirilen bu yılki eğitime, Kara Kuvvetleri Komutanlığından satıhta konuşlu hava savunma sistemleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 4 muharip gemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 50 adet F-16, 8 adet F-4, 2 adet F-5, 1 adet C-130, 1 adet KC-135, 1 adet CN-235 ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından özel kuvvet timleri iştirak ediyor. 19 Nisanda başlayan eğitim, 30 Nisan Cuma günü sona erecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER