Sağlık
  • 29.1.2014 14:19

Başhekimin isyanı, "Bakan arıyor, milletvekileri arıyor"

TRAKYA Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, yoğun bakım ünitelerindeki yatak ihtiyacı nedeniyle üzerine büyük baskı oluştuğunu ifade ederek, “Yoğun bakımdan yatak istemek için bakanlıktan arıyorlar, milletvekilleri arıyor, belediye başkanları arıyor. Eş, dost arıyor, Bulgaristan ve Yunanistan’dan arıyorlar” dedi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, 30 yıllık ve bölgenin en büyük hastanesi olduklarını söyledi. Bin 100 yataklı hastanede yapılan yenileme çalışmalarının sürdüğünü, ancak yoğun bakım ünitelerindeki yatak ihtiyacı nedeniyle gece gündüz arandığını belirten Prof.Dr. Başaran, bu konuda üzerinde büyük baskı oluştuğunu söyledi.

Başhekim Başaran, hastanede yeni doğan yoğun bakımı da olduğunu kaydederek, "Çocuk yoğun bakım var, cerrahi, dahiliye ve kalp damar yoğun bakım servislerimiz var. Bunların hepsi 3 yani en üst seviyede, kroner var 2’nci seviyede. Personel sayımız az, belli sayıdaki personele belli yatak açmanız gerekiyor. Üzerimde çok baskı var. Gece gündüz aranma sebebim, yoğun bakımlarda yatak ihtiyacı. Yoğun bakımdan yatak istemek için bakanlıktan arıyorlar, milletvekilleri arıyor, belediye başkanları arıyor. Eş, dost arıyor, Bulgaristan ve Yunanistan’dan arıyorlar. Bazen yatak azaltıyorum büyük sıkıntı yaşıyorum üzerimde baskı oluşuyor. Ama belli personele belli yatak açmam gerekiyor. Böyle bir ikilem içerisindeyim”dedi.

“İNSANLARIN AĞZI EN KİRLİ YERİDİR”

Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nin zaman zaman enfeksiyon olduğu gerekçesiyle eleştirildiğini kaydeden Başhekim Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, yoğun bakım olan her hastanede enfeksiyon olabileceğini söyledi. Her raporla enfeksiyonun takip edildiğini belirten Prof.Dr.Başaran, “Hangi yoğum bakımlardan bakterilerin ürediği, yüzde kaç oranında ürediği. Bazen artmalar olabiliyor, hasta yoğunluyla ilgili olarak. O zamanlar yatak azaltmayla, hasta almama gibi durumlara giriyoruz. Bilimsel olarak kontrol ediliyor. Ek temizlik önlemleri alınıyor. Her hastanede enfeksiyonu vardır. Yoğun bakım varsa enfeksiyon vardır. Mikrobu insanlar taşır, personelin dikkat etmesi gerekir. İnsanların ağzı en kirli yeridir. Af edersiniz makatından bile kirlidir. Elleriniz ağzınız temiz olacak. Kural budur, elinizi yıkacaksınız, personel olarak ağzınıza maske takacaksınız” diye konuştu.

Engin ÖZMEN/ EDİRNE,(DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:05

İLGİLİ HABERLER