Spor
  • 10.5.2013 12:06

Başı dik ayrılacak!..

Daha önce ‘Git derlerse gideriz’ diyen Samet Aybaba sözünü tuttu, istifasını cebine koydu. 

Beşiktaş’ta sezonun en çok eleştirilen isim olan tecrübeli hoca 2 artı 2 yıllık kontratı olmasına rağmen Kayseri maçı sonrası görevi bırakacak; ‘Onurumla ayrıldım’ mesajı verecek.

Başka takımların hocaları ardından ağıtlar yakan yöneticiler, kendilerine bakmayan disiplinsiz futbolcular, takımın hocasına hakaret eden taraftarlar, kulübü arka bahçeleri haline getiren menajerler; hiçbiri bu sezon Samet Aybaba’nın eleştirildiği kadar eleştirilmedi. Sezon başında beklenmeyen bir kararla takımın başına getirilen Aybaba, inişli çıkışlı geçilen sezonda artık son perdenin inmesini bekliyor. Kalan iki haftada Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması için mücadele verecek tecrübeli çalıştırıcı yönetimin futbol şubesi için planladıklarını uzaktan takip ediyor. Çünkü Aybaba, yeni sezonda görevde olmayı düşünmüyor.

SEZONUN MUHASEBESİNİ YAPTI VE…

Hemen her fırsatta “Sezon sonunda oturur değerlendirmemizi yaparız. Git derlerse gideriz” sözleriyle özeleştiri ve istifa sinyali veren Samet Aybaba aslında bu hesap kitap işlerini çoktan bitirdi. Sezon boyunca zor şartlarda çalıştığını ve geçen süreçte kendisine haksızlık yapıldığını düşünen tecrübeli çalıştırıcı ‘Onurumla bıraktım’ mesajı için 34. haftadaki Kayserispor maçını bekliyor. Öğrenilenlere göre, Beşiktaş ile ikisi opsiyonlu üç yıl daha sözleşmesi bulunan Aybaba, Kayserispor deplasmanı sonrası istifasını
Fikret Orman yönetimine sunacak.

TEK ARZUSU DEVLER LİGİ

Yönetimin futbol direktörlüğü için Önder Özen ile anlaşmasını biraz da sitemkar bir şekilde, “Her şeyin farkındayım” sözleriyle yorumlayan Samet Aybaba, yeni hoca arayışlarını da çeresiz ve üzgün bir şekilde takip ediyor. Yakın çevresine, “Zor şartlarda elimden geleni yaptım. Sevabımla günahımla başım dik gideceğim. Sözleşmem devam ediyor ama Beşiktaş’la tazminat konuşmam. Zorluk çıkartmayacağım. İstifa edeceğim” dediği ifade ediliyor. Gençlerbirliği maçı ile İnönü’ye veda edecek Samet Aybaba, bir sonrakı hafta ise halefine görevi Devler Ligi bileti alınmış şekilde bırakmanın planlarını yapıyor.

Hüseyin ÇAĞLAR/AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER