Eğitim
  • 4.12.2007 10:34

BAŞI 'HİLEYLE' AÇTIRILAN ÖĞRENCİYLE İLGİLİ İNCELEME

Rize Valisi Kasım Esen, konuyu İl İnsan Hakları Kurulu'na de getireceklerini belirterek, "Kızın başörtüsünün zorla açıldığı iddiası gerçeği yansıtmıyor. Biz yine araştırma ve incelemeyi sürdürüyoruz. Uzmanlar, taraflarla görüşüp bir karar verecekler." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise ödül töreni sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşandığına dair izlenim bulunmadığını belirterek, "Ancak daha sonra bizi arayan bazı kişiler Emine Elif Azder'in başörtüsünün zorla çıkartıldığını söylediler. Bunun üzerine yaptığım araştırmada Azder'in törene gelirken başörtülü olduğunu; ancak ödül töreni sırasında başörtüsünü çıkarttığını belirledik. Ancak başörtüsünün zorla çıkartıldığına dair bir şey yok. Kendi isteği ile çıkartmış olabilir." dedi.

Bu arada olayın medyada 'İmam hatipli kız öğrencinin törende başörtüsü zorla çıkarıldı' şeklinde yer alması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kız öğrencinin babası Mustafa Azder'i telefonla arayarak konuyla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

(ZAMAN)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:21

İLGİLİ HABERLER