Spor
  • 31.1.2007 13:18

BASIN KONSEYİ TELEGOL'Ü KINADI

İSTANBUL - Basın Konseyi, ''Fenerbahçe Kulübü'nü şike ve teşvik primi dağıtmakla suçlayan'' bir itirafçının açıklamalarını yayınlayan ''Telegol'' programının ''kınanmasına'' karar verdi.
     Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Sarı-Lacivert Derneği Başkanı Yasemin Merçil'in Star Televizyonu Spor Servisi Müdürü ve Telegol Programı Yapımcısı Serhat Ulueren ve Telegol Programı Sunucusu Sabri Ugan hakkında şikayette bulunduğu belirtildi.
     Açıklamada, Star Televizyonunun 27 Kasım 2006 tarihinde yayınlanan ve ''Fenerbahçe Futbol Kulübü'nün 2000-2001 sezonu sonundaki şampiyonluğa şike yoluyla ulaştığı'' şeklinde suçlamaları konu alan Telegol programında, geçmişte Fenerbahçe Kulübü adına bazı çalışmalarda bulunduğunu iddia eden Cihan Oskay isimli kişinin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a karşı şike ve teşvik konulu suçlamalarına yer verilmesinin şikayete konu olduğu ifade edildi.
     Şikayetçi Yasemin Merçil'in, Basın Konseyi'ne yaptığı başvuruda, ''programda Fenerbahçe Kulübü'nün küçük düşürüldüğünü ve iddiaların soruşturulmadan yayınlandığını'' öne sürdüğü kaydedildi.
     Basın Konseyi Yüksek Kurulu'nun (BKYK) konuyu değerlendirdiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
     ''BKYK, programda Fenerbahçe Kulübü'nü ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı küçük düşürücü iddialara yer verildiği, Fenerbahçe yöneticileri ve kulüp başkanı hakkında sanki rüşvet vererek takım yararına çalışmalar yapmışlar izlenimi uyandırıldığı, böylece hem Aziz Yıldırım'ın hem de kulüp yöneticilerinin aşağılandığı, programda 'itirafçı' olarak takdim edilen kişinin iddialarına yer verildiği; fakat bu iddiaların gerçeğe aykırı olup olmadığı konusunda hiçbir araştırma yapılmadığı, itirafçının suçlamalarının hiçbir soruşturma yapılmadan yayınlandığı gerekçesiyle, Basın Meslek İlkeleri'nin 4 ve 6. maddelerinin ihlal edildiği sonucuna varmıştır.
     Bu nedenle, Star Televizyonu Spor Servisi Müdürü ve Telegol Programı Yapımcısı Serhat Ulueren ile Telegol Programı Sunucusu Sabri Ugan'ın 'kınanmasına' oy çokluğu ile karar vermiştir.''
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER