Spor
  • 29.9.2014 23:05

Başkan Bölükbaşı Bursaspor’un borcunu açıkladı

Bursaspor’un Olağan Divan Kurulu Toplantısı, yeterli katılımın sağlanamaması sebebiyle iptal edildi. İptal edilen divan kurulu toplantısında Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya’nın önerisiyle açıklamalarda bulunan kulüp başkanı Recep Bölükbaşı, kulübün yıllık 40 milyon TL açığı olduğunu açıkladı.
Bursaspor Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı, kulüp tüzüğünün 21. maddesi gereği 78 kişinin olması gereken toplantıya, 58 kişinin katılım göstermesi sebebiyle iptal edildi. Ancak Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı’nın açıklamalarda bulunması önerisinde bulundu.
Göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları faaliyetleri aktaran Bölükbaşı, “Genel Kuruldan sonra 4 ayı doldurduk ve birçok faaliyetlerimiz oldu. 7 tane futbolcu transfer ettik. Türkiye’nin en iyi teknik direktörlerinden Şenol Güneş’i takımın başına getirdik. Transferler yüzde 60-70 katkı sağlıyor. Her futbol takımı her takımı yenebilecek güçte. Bizim hedefimiz ilk 5’tir. Bu birinci de olabilir. Bunu yapabilecek güçteyiz. Birçok futbolcu vardı. Bir kısmını göndermek zorunda kaldık. 10 milyon 400 bin TL civarında ödeme yaptık. 30 milyon TL kredi kullanılmıştı. 23 milyon TL verilmesi gereken para vardı. Şuanda kullandığımız kredi 54 milyon TL” dedi.
“40 MİLYON TL İÇERİDEYİZ”
Her yıl yaklaşık olarak 40 milyon TL açıklarının olacağını ifade eden Başkan Bölükbaşı, “4 bankaya yüzde 14-15 üzerinde faizle kredi aldık. Geldiğimizde de 4 bankanın limiti için artırım söz konusu değildi. Limiti arttırdık ve yapılanmaya gittik. Şuanda tek bir bankayla çalışıyoruz. Faizimiz de yüzde 14. Bursaspor’un da borcu var ama ödenmeyecek borçlar değil. Takımın yıl bazında gelirleri de giderleri de var. Şuanda Bursaspor’umuzun yıllık olarak futbolculara ödenmesi gereken ücreti 45 milyon TL, 4 milyon TL hoca ve yardımcı hocalara, 6 milyon TL personel maaşları, 15 milyon TL vergi, 2 buçuk milyon Sestak’a ödenmesi gerekiyor. Toplam 72 milyon 500 bin gerekiyor. Bu rakam diğer giderler ile 90 milyonu bulabilir. Bunun yanı sıra gelirlerimiz de var. Bizim hedefimiz 20 galibiyet. TFF’den 4 milyon lira beklentimiz var. 3 milyon 600 bin Spor Toto’dan gelecek. 2 milyon seyirci gelirleri, 2 milyon 300 bin şort reklamı geliri var. 5 milyon kombine geliri, 2 milyon 250 bin lira da Ziraat Türkiye Kupası’ndan gelirlerimiz var. Çeşitli gelirler ile birlikte bu rakam da 46 milyon lirayı buluyor. Böyle devam ederse her yıl yaklaşık 40 milyon TL içerideyiz. Bunları çözmek için çalışmalarımız var” diye konuştu.
“STAT GELİRLERİNİN İSİM HAKKI İÇİN ORTAK ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”
Yeni yapılacak stadyumun tüm gelirlerinin Bursaspor’a verilmesi için çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Başkan Bölükbaşı, “Stat gelirlerinin isim hakkı için ortak bir çalışma içerisindeyiz. Komisyon oluşturacağız. Devir hakkını Bursaspor’a teslim edeceğiz. Uluslararası firmalarla çalışmalarımız devam ediyor. Stadın gelirlerinin Bursaspor’a verilmesi konusunda sayın başkanın teveccühleri var” dedi.
“GELDİĞİMİZ DE FUTBOLCULARDA BİRLİK YOKTU”
Göreve geldiklerinde futbolcuların içerisinde birlik olmadığını ifade eden Bölükbaşı, “O birliği de inşa etmek kolay olmadı. Şenol hocamız geldi. Geldiğimizde maç başı maaşları ödenmemişti. 3 milyon TL’ye yakın ödeme var. Sadece futbolcu maaşları değil, menajer ücretleri de bu rakamlara dahil. Forma reklamı alamadık. Nereye gitsek boş dönüyoruz. Şuanda 54 milyon prim kullanıyoruz. 104 milyon lira ödeme planımız var. Bizim Mayıs ayında en kötü ihtimalle 70-80 milyon lira eksiğimiz olacak. O borç devam edecek gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.
“MAYIS’TA BAŞARISIZSAM, GİDERİM”
Ligin sonunda başarısız olmaları durumunda görevi bırakacağını dile getiren Başkan Bölükbaşı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Mayıs’da başarılı olursam kalırım, başarısız olursam zaten kimsenin git demesine gerek yok. Ben gereğini yaparım. Rize’ye gideceğiz ama köşe yazılarında bana ‘niteliksiz’ tabiri kullanılıyor. Biz Allah rızası için çalışıyoruz. Bırakıp kaçmakta yok. Herkes 15 Mayıs’ta gelir, eleştirisini yapar. Ben bu kişileri Allah’a havale ediyorum. Taraftarımız Beşiktaş maçında tribünleri doldursaydı, farklı yenebilirdik. Lütfen bizlere yardımcı olsunlar. Burası bizim değil. Bugün varız, yarın yokuz.” 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:26

İLGİLİ HABERLER