Gündem
  • 6.11.2019 20:10

Başkan Erdoğan'dan ilahiyatçılara sitem etti

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde konuşan Başkan Erdoğan, "İlahiyat mezunları nedense öğretmen olmak için gayret etmiyor. Birçok İmam Hatip'te Kuran dersleri boş geçiyor" diyerek sitem etti.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 70. Yılı Töreninde ilahiyat mezunlarına göndermede bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "İlahiyat mezunları nedense öğretmen olmak için gayret etmiyor. Birçok İmam Hatip'te Kuran dersleri boş geçiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Ülkemizde ilahiyat kurumlarını daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Niçin ilahiyat mezunları öğretmenlik için görev almada tereddütler yaşar? Öğretmen bulmada maalesef sıkıntı yaşıyoruz. Nedense ilahiyat mezunları öğretmen olmaya teşebbüs etmiyor. Birçok imam hatiplerde Kur'an derslerinin boş geçtiğine şahidim.

Tercihli bir sistem getirdik, özellikle de düz liselerde isteyenler Kuran'ı Kerim dersine girebilir. İlk yıl bir teşebbüs oldu, ondan sonra azalma başladı, şu anda ciddi manada bir azalma var. Din Kültürü ve Ahlak dersine hoca bulunmuyor dersem yalan söylemiş olmam.

Dindar bir gençlik yetiştireceğiz dediğim için...

Dindar bir gençlik yetiştireceğiz dediğim için zamanında bana geçmişinde imam hatip mezunu olan sözde köşe yazarları bile saldırdı. Bugün yine aynı şeyi söylüyorum. Dindar neslin olduğu bir ülkede tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak ve birbirini Allah için seven bir millet ortaya çıkacak."

Güncellenme Tarihi : 6.11.2019 20:16

İLGİLİ HABERLER