Dünya
  • 19.3.2021 12:42

Başkan olduğunu unuttu!.. Biden bunak mı?

Joe Biden ile Putin arasındaki gerilim devam ederken, ABD'nin yeni başkanı bu kez de kendi koltuğunu 'yanlışlıkla' Harris'e verdi. Yardımcısı için 'Başkan' ifadesini kullanan 78 yaşındaki Biden'ın bu hatası 'bunu nasıl unutabilir!' tepkilerine yol açtı.

Howie Carr: Joe Biden says … well, we don't really know – Boston Herald

 ABD Başkanı Joe Biden, Savunma Bakanı Llyod Austin ve Savunma Bakanlığı'nın adını unuttu. O anlarda Kamila Harris'in ise maskesinin altından pis pis güldüğü kameralara yansıdı. Biden'ın ABD Başkanı seçildikten bu yana 79 yaşında olması nedeniyle Harris'in adı ABD Başkanı olarak geçiyor. ABD yasalarına ABD Başkanı sağlık sorunları nedeniyle başkanlık görevinden çekilmesi halinde başkan yardımcısı Oval Ofis'e geçiyor. Biden'ın ilerlemiş yaşı nedeniyle çok konuşulan bu iddia son yaşananla da desteklenmiş oldu. Öte yandan Biden geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı bir konuşmada Beyaz Saray yerine Senato için yarıştığı gafını yapmıştı. Başkan seçildikten sonrada imza attığı kalemi cebine sokamaması uzun süre gündem olmuştu.

İŞTE BİDEN'İN UNUTKANLIKLARI

Ortalık karıştı! Biden isimleri unuttu, Senato’da yarışacağını söyledi

ABD'de Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın katıldığı etkinlikte Beyaz Saray yerine ABD Senatosu için yarıştığını söylemesi ülkede gündem oldu.

ABD Başkanı Donald Trump ise rakibine Twitter üzerinden yüklenerek, “Uykucu Joe bugün çok kötü bir gün geçirdi. Mitt Romney’in adını hatırlamadı, ABD Senatosu için aday olduğunu söyledi, hangi senatoda olduğunu unuttu. Bunların herhangi birini ben yapsaydım, yarışta saf dışı bırakılırdım.” eleştirisinde bulundu.

Biden, Savunma Bakanı'nın adını unuttu

Biden'ın, Savunma Bakanı'ndan bahsederken ismini unutması ve Pentagon'a ne denildiğini hatırlayamaması, Amerikan basınının gündeminde yer aldı.

Joe Biden, "Şeye şeye... Eski general, ona sürekli general diyip duruyorum. Benim, benim... Şu üniformanın başındaki adama (Savunma Bakanı) yaptığı her şey için teşekkür ettiğimizden emin olmalıyız" dedi.

Biden'ın kalemle imtihanı: Cebini bulamadı

Siyasi kariyerinde çok sayıda skandal ve gaflara imza atan ABD'nin 46'ncı başkanı Joe Biden, 4 yeni kararnameye imza attığı sırada bu kez kalemiyle gündeme geldi. Biden, imza attıktan sonra kalemini koymak için cebini bulamadı.

ABD Başkanı Biden, 4 yeni kararnameye imza attı. Biden'ın imza sonrasında kalemi cebine koyamadığı anlar ise sosyal medyada gündem oldu.

O anların kaydedildiği videoda, Biden'ın, ceketin cebine koymakta başarılı olamayınca kalemi pantolon cebine koyduğu görüldü.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2021 13:10

İLGİLİ HABERLER