Asayiş
  • 30.6.2010 16:11

BAŞKANIN KUMA TEKLİFİ BDP'Yİ ÇILDIRTTI!..

Kışanak, Bakırcı’nın, suç işlediğini savunarak, "Irkçı, ayırımcı, cinsiyetli, çağdışı, Kürtleri ve kadınlarını aşağılayan bir söylem. AKP hemen bu kişiyi ihraç etmeli, Savcılar harekete geçmeli, İçişleri Bakanı gereğini yapmalı. Yoksa gereğini biz yaparsak, altından kalkamazlar" dedi.
BDP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, AKP Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın, "Güneydoğu’da ikinci eş yaygın. Bu bizim kültürümüzde vardır. Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum" sözlerine ağır bir dille karşılık verdi. Kışanak, Bakırcı’nın, suç işlediğini savunarak, "Irkçı, ayırımcı, cinsiyetli, çağdışı, Kürtleri ve kadınlarını aşağılayan bir söylem. AKP hemen bu kişiyi ihraç etmeli, Savcılar harekete geçmeli, İçişleri Bakanı gereğini yapmalı. Yoksa gereğini biz yaparsak, altından kalkamazlar" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Kışanak, ANKA’ya yaptığı açıklamada, "Hısımlığın gelişmesi için bir ülke gerçeği olan ikinci eşlerin, Doğu’dan alınması" önerisini getiren AKP’li Belediye Başkanı Bakırcı’ya sert tepki gösterdi ve AKP’yi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ı ve yargıyı göreve çağırdı.

-AKP İHRAÇ ETSİN-

Açıklamayı, "ırkçı, ayırımcı, bir halkı aşağılayan bir söylem" olarak niteleyen Kışanak şöyle devam etti: "Aynı zamanda bu söylemin kendisi sadece ırkçı bir söylem değil, kadınları da aşağılayıcı bir söylem. Cinsiyetli bir söylem. Irkçı ve gerici bir söylem. Açık ve net bir şekilde ırkçı bir dil kullanan böylesine çağdışı bir önermede bulunan kişiye cevap vermeye kalkarsak ancak hakaret ederiz. Söylediği söylemleri kendisine iade ediyorum. AKP’yi derhal bu kişi partisinden ihraç etmeye davet ediyorum. Buna cevap vermeyi bize bırakmasınlar. Bırakırlarsa anladığı dilden cevap vermek zorunda kalırız, bu da bize yakışmaz. AKP bunun gereğini yapmalı ve bu kişiyi ihraç etmeli."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER