Dünya
  • 27.10.2005 00:06

BAŞKENT SOFYA'DA, BANKER CİNAYETİNDEN SONRA OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

NAHİT DOĞU
SOFYA (İHA) - Bu sabah Sofya'da öldürülen banka sahibi Emil Külev'in cinayetinden sonra ülkenin tüm havaalanı, liman ve kara sınır kapılarında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.


Bulgaristan'ın en büyük banka ve sigorta grubu DZİ'nin sahibi 49 yaşındaki Emil Külev'in (49) öldürülmesinin ardından, ülkenin tüm havaalanı, liman ve kara sınır kapılarında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Cinayetten 10 gün önce Bulgaristan'a giriş yapan tüm Bulgarlar ve yabancılar mercek altına alınmaya başlandı. Aynı zamanda, cinayet saatinden sonra sınır kapılarından çıkış yapanların da yoğun kontrollerden geçirildiği gözleniyor. Ülkenin başlıca büyük şehirlerinin sokaklarında polis sayısı arttırıldı, özellikle başkent Sofya'da ve Burgaz Kenti'nde polis sayısının çokluğu dikkat çekiyor.


Parlamentoda cinayetle ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Rumen Petkov, Kulev'in cinayetinin şimdiye kadar gerçekleştirilen suikastlarla bir ilgisi olmadığını belirtti. Daha önceki cinayetlerin suç örgütlerinin kendi aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklandığını vurgulayan bakan, "Kulev'in öldürülmesi bir siyasi suikasttır" dedi. Petkov, cinayetin devlete karşı bir girişim olduğunu ve Avrupa Birliği üyeliğini engelleme amacı taşıdığını vurguladı. Bulgar Bakan, cinayetin AB Komisyonunun Bulgaristan'la ilgili raporunu yayınlamasından bir gün sonra meydana gelmesine dikkat çekerek, ülkedeki istikrarı bazı çevrelerin bozmaya çalıştığının altını çizdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER