Asayiş
  • 17.5.2004 00:50

BAŞKENT'TE BOMBA SESLERİ!..

ERSİN BAKIR
ANKARA  - Ankara'da arka arkaya patlayan bombalar polis ve itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. HSCB Bankası şubelerinde patlayan bombalarda ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.


Edinilen bilgiye göre, ilk patlama Cinnah Caddesi'nde saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Cadde girişindeki HSCB Bankası şubesinde patlayan bomba, çevredeki vatandaşlarda paniğe yol açtı. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlamanın ardından bankadaki insanlar binayı terk ederken, olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.


Ekiplerin olay yerinde inceleme yaptıkları sırada, bankaların ATM makinelerinden arka arkaya bomba ve yangın ihbarları gelmeye başladı. İtfaiye ekipleri Tandoğan'daki Yapı Kredi Bankası ATM'sindeki yangını söndürürken, Yenimahalle'deki Yapı Kredi Bankası'nın ATM'sinden de yangın ihbarı geldi.


Ekiplerin çalışmaları sırasında bu kez de Simon Bolivar Caddesi'nden patlama ihbarı geldi. Anayasa Mahkemesi'ne 100 metre uzaklıktaki HSCB Bankası'nın Çankaya Şubesi'ne bırakılan bomba, saat 23.30 sıralarında büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada can kaybı olmazken, yoldan geçen 1 kişinin hafif yaralandığı öğrenildi.


Polis ve itfaiye ekipleri Çankaya'ya sevk edilirken, bir bomba ihbarı da Yıldızevler'den geldi. Turan Güneş Bulvarı üzerindeki HSCB Bankası şubesinde yapılan inceleme sırasında ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.
Patlamalar sonrasında Ankara'daki tüm HSBC Bankası şubelerinde önlem alınırken, yeni patlamaların olmasından endişe edildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER