Gündem
  • 26.7.2021 14:26

Başörtülü kadına saldıran Yobazlar ve karısı gözaltında

İzmir'de başörtülü Rabia Yılmaz (23) minibüs şoförü ve eşi tarafından ‘AK Parti’nin köpeğisin. Kapalısın diye namuslu musun?’ diyerek darp edildi. Soluğu Eskizmir Polis Merkezi’nde alan genç kadın ‘kasten yaralama, tehdit ve hakaret’ suçlarından şikayetçi oldu. SABAH’a konuşan Rabia Yılmaz, “Karı koca acımasızca dövdü.

Rabia Yılmaz saldırının ardından şikayetçi oldu ve ifade verdi.

Namusuma, dini inancıma her şeyime hakaret edip darp ettiler. Bu insanlar yakalanıp gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum. Hayatımda ilk kez bu şekilde saldırıya uğradım. Hala kendime gelemedim. Gece kabuslar görüyorum” dedi.

Rabia Yılmaz

Alçak saldırı, geçtiğimiz 22 Temmuz Perşembe günü akşam saat 18.25 sıralarında Karabağlar ilçesi Eskiizmir semti Zerek Petrol'ün karşısında meydana geldi. 35 M 9098 plakalı minibüsün şoförü geri manevra yaparken yolda yaya olarak yürüyen 23 yaşındaki Rabia Yılmaz'ı fark edemedi. Yılmaz minübüsün kendisine çarpmasını engellemek için eliyle araca vurarak uyardı. Buna sinirlenen minibüs şoförü ile Yılmaz arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Rabia Yılmaz olay yerinden uzaklaştı.

Başörtülü kadına saldırı iddiasına soruşturma

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 22 Temmuz Perşembe günü Karabağlar'da otomobil sürücüsü Rabia B. ile minibüs sürücüsü R.E. ve yanındaki Y.E. aralarında tartışma yaşandığı, tartışma sırasında iddiaya göre şüphelilerin Rabia B.'ye başörtüsünden dolayı hakaret ettikleri ve tehditte bulundukları belirtildi.

İzmirde yaşayan genç kadın: Sokakta başörtümü açıp AK Partinin köpeğisin diyerek saldırdılar

Olayın ardından Rabia B.'nin polise giderek şikayetçi olması üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı, olay anına ilişkin tanık ifadeleri ve mobese kameralarının incelenmesi sonucu şüphelilerin R.E. ve Y.E olduklarının tespit edildiği bildirildi. R.E ve Y.E.'nin 'İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Rabia Yılmaz

Güncellenme Tarihi : 26.7.2021 15:00

İLGİLİ HABERLER