Asayiş
  • 17.11.2019 08:00

Başörtülü kızı darbeden kadın tutuklandı

Karaköy'de yolda yürüyen G.İ.'yi darbeden Semahat Y., "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklandı.

İstanbul Karaköy'de yolda yürüyen iki başörtülü kıza yumruklu saldırı düzenleyip hakaretler savuran Semahat Y., sokaktaki güvenlik kameralarına yakalanmıştı.

Sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyüdüğü olayda, saldırgan kadın İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

TUTUKLANDI

Saldırgan Semahat Y.'nin, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Burada Nöbetçi savcı tarafından sorgusu tamamlanan şüpheli, 'Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"O kişi ben değilim"

Şüpheli Semahat Y.'ye mağdurlar F.Y. ve G.İ.'ye saldırarak onlara küfürler ettiğinin sorulması üzerine "Yok öyle bir şey yok. Kesinlikle kabul etmiyorum. O kişi ben değilim. Ben Galatasaray Lisesi'nin orada, Meşrutiyet Caddesi'nde bir hanın içinde adı olmayan atölye ofis yerindeydim. Benim çalışma alanımdır orası… Aktif bir yer değildir. Oradaydım" dedi.

Şüpheli ayrıca emniyetin "Bu hususta tanığınız veya içeride kamera kaydı var mıdır?" sorusuna "İçeride yalnızdım, kamera da yoktur. Saat: 15:00 – 17:00 arasında Meşrutiyet Caddesi üzerindeki bir kafeye 3-4 defa gittim. Kahve içtim" dedi.

"Psikolojik bir rahatsızlığım yok"

Şüpheli ifadesinin devamında şu satırlara yer verdi:

"Ben görüntüleri kabul etmiyorum. Daha doğrusu o kişi ben değilim. Bugün Karaköy'e gitmedim. Polis benzetmişse şikayetçilerin benzetmesi doğaldır. Psikolojik bir rahatsızlığım yok. Kullandığım bir ilaç yok. Olay günü yani 15 Kasım 2019'da Marmaray'ı kullanmadım. Şikayette bulunan kişileri tanımıyorum, aramızda da bir husumet yok. Üzerime atılı suçlamayı reddiyorum. Ben bütün gün Galatasaray Lisesi civarındaydım. Kamera görüntülerindeki kişi de ben değilim."

Güncellenme Tarihi : 17.11.2019 09:07

İLGİLİ HABERLER