Gündem
  • 7.2.2006 00:05

BAŞPİSKOPOS, ÖLDÜRÜLEN PAPAZ İÇİN BU CUMA CAMİLERDEN HUTBE OKUNMASINI İSTEDİ

ERSEN KÜÇÜK
TRABZON - Trabzon'da öldürülen Papaz Andrea Santoro için, görev yaptığı Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen tören sona erdi. Tören sonrası cenaze, İstanbul'a götürülmek üzere cenaze aracıyla havalimanına getirildi.


Törende konuşan Başpiskopos Luigi Padovese, Santoro'nun insanları birleştiren noktaları arayan biri olduğunu kaydederek, "Türkiye'yi ve Türk halkını çok seviyordu. Bu nedenle öldürülmesinin nedenini anlayamıyoruz. Katil birini anlamak zor, ama sulhu seven birinin öldürülmesini anlamak daha da zor. Bunu yapan kişi Allah'ın merhametli olduğunu ve yarattıklarını sevdiğini bilmeyen biridir. Üzgünüz, çok üzgünüz. Nasıl ki İsa haçın üzerindeyken kendisini öldürenler için dua edip af diliyordu, eminim Peder Andrea da bunu yapanları affediyor. Ama bu söylediklerim acımızı, aynı zamanda annesi, kardeşi, akrabaları ve dostlarının acısını azaltmıyor. Kinli olan ve nefretini kusan kişiler için şefkatli Allah'a dua etmek isterim. Merhametli Allah, kalplerine dokunsun ve onları doğru yola yöneltsin. Sevgili Peder Andrea, burada senin katledildiğin bu kilisede, Türkiye'deki tüm Hıristiyanlar için dua ediyorum, imanlarına tanıklık etmekten korkmasınlar. Trabzon'daki sevdiğin bu halk için dua ediyorum. Farkında olsunlar ki senin ölümün yalnız bir Hıristiyan'ın ölümü değil, Trabzon'da yaşayan tüm namusluların ve Allah'a iman edenlerin katliamıdır. Dua ediyorum, senin ölümün Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında kardeşlik ve birlik yaratsın. Bu nedenle isterim ki bütün camilerde, Cuma namazında senin için dua edilsin. Böylece müşterek dualarımız bizi, hayatı seven Allah'a götürecek ve Allah'ın huzurunda ve adında bizi birleştirecektir'' dedi.


Tören sonrası cenaze aracına konulan Santoro'nun cenazesi havalimanına götürülürken, yol boyunca cenazeye polis de eşlik etti. Cenaze saat 19.50'de Trabzon-İstanbul seferini yapacak THY uçağı ile İstanbul'a götürülecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:04

İLGİLİ HABERLER