Ekonomi
  • 23.8.2009 00:04

BAŞVURU YAPAN HERKES İŞE ALINIYOR!..

Son yıllarda bilişim alanında nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını belirten Uyumsoft Genel Müdürü Mehmet Önder, “Eleman bulamıyoruz. Başvuru yapanları da geri çevirmeden işe alıyoruz” dedi. Uyumsoft Genel Müdürü Mehmet Önder, son 1,5 yıldır bilişim alanında eleman ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi. Nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Önder, “Sektörümüz için yeterli eleman yetişmiyor. Bundan 2 yıl önce bilişim alanında iş bulamayan öğrenciler artık yok. Kriz olasına rağmen nitelikli eleman almaya devam ediyoruz. İş için gelenleri geri çevirmeden işe alıyoruz. Ocak ve şubat aylarında bile 50’ye yakın mühendis işe aldık” diye konuştu.

RAKİP ÜRETİYORUZ

Tüketicilerin artık bilişim teknolojilerinin çok daha fazla kullandığını ifade eden Önder, “Bu ihtiyaçlara yönelik yeni yazılımlara ihtiyaç var. Artık sektörde nitelikli elemanı çok ihtiyaç var. Birkaç yıl sonra şu an kinden çok daha fazla ihtiyaç olacak” dedi. Önder, “Bizimle çalışan mühendislere alt yapı sistemini biz kuruyoruz. Kaliteli bir şekilde yetiştiriyor ve ayrı bir şirket kurmasını sağlıyoruz. Rakiplerimizi kendi elimizle oluşturuyoruz ama rekabet güzel bir şey. Yetiştirdiklerimiz sayesinde 3 yerde rekabet ederken 10 yerde işbirliği yapıyoruz” diye konuştu.

MAAŞIN %70’İNİ KARŞILIYOR

KOSGEB’in KOBİ’lere büyük destekler sağladığının altını çizen Önder, şunları söyledi: “Nitelikli eleman desteği ile stratejik yol haritasını doldurmuş KOBİ’lerin işe aldığı bu yöndeki elemanlarının maaşlarının yüzde 70’i 18 ay boyunca karşılanıyor. Bugün 90 bin KOBİ var ve KOSGEB’in bunu karşılayacak bütçesi de var. Her KOBİ bir eleman alsa işsizlikte de önemli bir adım atılmış olur.”

Orta Asya’ya yazılım satacağız

Yurtdışından teklifler aldıklarını ve bunların bazılarını değerlendirdiklerini aktaran Önder, “Azerbaycan gelmemizi çok istedi. Biz de bunu değerlendirip Azerbaycan pazarına adım attık” dedi. Burada lider firma olmayı hedeflediklerini söyleyen Önder, “Azerbaycan’ı üs seçtik. Buradan Orta Asya’ya yazılım satacağız. Türk yazılım sektörünün önü çok açık. Girişim yapanların sırtı yere gelmez fakat dikkatli olmak gerekiyor” diye konuştu.
(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER