Dünya
  • 7.3.2015 02:21

Batıyı şok eden IŞİD salgını

Suriye ve Irak'ta vahşi katliamlara imza atan IŞİD, moda oldu.
IŞİD'in ünlü mührü ve bayrağı pek çok aksesurda kullanılınca batılı ülkeler büyük bir şaşkınlık yaşadı. Özellikle sosyal medya üzerinde IŞİD amblemli giysi ve eşyalar kullananların sayısı anormal arttı.
IŞİD mühürlü yüzükler ve kolyeler yok satarken, küçük çocuklar için elbiseler, çantalar ve şapkalar bile yapıldı. Bununla da kalmadı IŞİD amblemli saat ve kalemler bile piyasaya girdi.

'Twitter'da IŞİD yanlısı 50 bine yakın hesap var'


ABD'de yapılan yeni bir çalışma, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da IŞİD yandaşı en az 46 bin hesap olduğunu ortaya koydu.

Twitter 2014'ün son aylarında bini aşkın IŞİD yandaşı hesabı kapatmıştı.

IŞİD yandaşı hesapların ortalama bin takipçisi var. Örgüt uluslararası kamuoyuna mesajlarını ulaştırmak için sosyal medyadan ve özellikle Twitter'dan büyük ölçüde yararlanıyor.

IŞİD Twitter Sayımı adlı rapor, Brookings Enstitüsü'nden JM Berger ile teknoloji uzmanı Jonathon Morgan'ın imzalarını taşıyor.

Berger, cihatçıların her türlü teknolojiyi amaçları doğrultusunda kullandıklarını ama IŞİD'in diğer gruplardan daha başarılı olduğunu belirtiyor.

IŞİD sosyal medyada neden başarılı?

Raporda, IŞİD yandaşı Twitter hesaplarının sayısının en fazla 90 bin dolayında olabileceği ama en iyi tahminin 46 bin dolayında olduğu kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:44

İLGİLİ HABERLER