Gündem
  • 10.11.2016 00:03

Batman ve Tunceli'de bu bölgelere girmek yasak

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarının geçiş güzergahları olarak değerlendirilen 13 alanda özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Olay, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, motosikletli iki kişi oldukları iddia edilen teröristler polis merkezinin girişinde bulunan polis kulübesine önce uzun namlulu silahla ateş açtı, ardından kulübeye el yapımı patlayıcı (EYP) attı. Saldırganlar daha sonra motosikletle olay yerinden kaçtı. Olay yerine çok sayıda zırhlı polis aracı ve özel harekat polisi sevk edildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, iki kişi oldukları belirlenen teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

Olay yeri inceleme ekipleri kulübe çevresinde inceleme yaptığı sırada kulübe yakınına atılmış EYP olduğunu fark etti. Ekipler, EYP'yi etkisiz hale getirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Tunceli-Ovacık yolu kapatıldı, çok sayıda köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Tunceli Valiliği, Tunceli-Ovacık karayolunun devam eden operasyonlar nedeniyle ikinci bir emre kadar çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, merkez ve Ovacık ilçesinin bazı köy ve mahallelerinde de devam eden operasyonlar nedeniyle ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Tunceli-Ovacık arasında kalan bölgede devam eden operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğinin temini açısından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca; ilimiz merkeze bağlı Babaocağı köyü, Pınar köyü, Kürekli Mahallesi, Karşılar köyü, Darıca Mahallesi, Geyiksuyu köyü ve Atadoğu köyü, Dedeağaç köyü, Suvat köyü, Dilek köyü ve Sarıtaş köyleri, ilimiz Ovacık ilçesi Yenisöğüt, Çemberlitaş, Yoğunçam, Aşağıtorunoba, Yoncalı, Çayüstü, Yaylagünü, Güneykonak, Sarıtosun, Konaklar ve Akyayık köy ve bağlı mahallelerinde 09 Kasım 2016 günü saat 18.00’dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Tunceli-Ovacık karayolu çift yönlü olarak ikinci bir emre kadar trafiğe kapatılmıştır” denildi.

Güncellenme Tarihi : 10.11.2016 00:36

İLGİLİ HABERLER