Gündem
  • 30.4.2006 12:13

BATMAN'DA HAREMLİK SELAMLIK DÜZEN

Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oturduğu harem selamlık düzen, hayatımıza iyice girdi. Dün Kars ve Batman'dan yansıyan manzaralar, bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katıldığı Kars AKP İl Kongresi'nde partili kadın ve erkekler, salonda ayrı ayrı oturarak harem selamlık bir görüntü oluşturdu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik fiyatlarının ucuz olduğunu ve bunu hortumların önüne geçerek başarabildiklerini belirtti. Güler şöyle konuştu:

İcraatları anlattı
"Eskiden Türkiye, Ankara'daki otellerden idare edilirdi, işler bu otellerde bağlanırdı, bazı görüşmeler oralarda yapılırdı. Şimdi bunları ortadan kaldırdığımız gibi, sizin aranıza girerek, sizlerle birlikte takip ederek ve sizlere hesap vererek yapıyoruz işimizi. Artık iş Ankara'aki otellerden yönetilmiyor, yerinden idare ediliyor."
Güler, doğalgaz ve petrol boru hattı konusunda şunları söyledi:
"Dağları tepeleri aşarak boruları döşedik ve inşallah önümüzdeki kış doğalgaz Kars'a gelecek. Doğalgazla ilgili olarak bizden önce 17 yılda 5 bin kilometre çelik boru döşenmiş. Biz bunu 10 bin kilometreye ulaştırıyoruz. Bir diğer çalışmamız, dünyanın en büyük projelerinden biri olan Bakü - Tiflis - Ceyhan petrol boru hattı. İnşallah 27 Mayıs'ta ilk petrolü Ceyhan'a akıtacağız."

Seyircilerin arasına perde çekildi

 <ı>



Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Batman Şubesi'nce (Umut - Der), Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sergilenen "Hz. Ömer ve Yaşlı Kadın" adlı tiyatro oyununun sahnelendiği konferans salonu perde gerilerek ikiye bölündü, kadınlar ve erkekler ayrı ayrı oturtuldu.
Hz. Ömer'in hayatının anlatıldığı tiyatro oyununda, 7 - 14 yaş arasındaki 14 kız ve erkek öğrenci rol aldı.
Umut - Der Batman Şubesi yetkililerinin hazırlayıp sahneye koyduğu oyunda rol alan erkek öğrenciler takke ve sarık taktı.

AKP'liler de izledi
İl Özel İdaresi'ne ait olan, işletmeciliği 5 yıllığına özel bir şirkete verilen çok katlı otopark binasındaki konferans salonunda sahnelenen oyunu 2500 kişilik salonda 3 bin kişi izledi.
Çok sayıda kişinin de ayakta kaldığı salondaki izleyiciler arasında, AKP Batman Merkez İlçe Başkanı Diyaddin Uçar ile bazı AKP'li yöneticiler de vardı.

Hz. Ömer kimdir?
Mekke'de 591'de doğan Hz. Ömer, Hz. Muhammed'in ölümünün ardından İslam toplumunun başına geçen Hz. Ebubekir'den sonraki ikinci halifedir. Hz. Muhammed'in bağlı olduğu Mekke'nin Kureyş kabilesinin Beni Adiyy ailesinden olan Hz. Ömer, ilk devlet örgütlenmesinin temellerini attı. Hz. Ömer'i 644'te Medine'de kendisinden fazla vergi alındığını öne süren İranlı bir Hıristiyan köle öldürdü.

(milliyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:29

İLGİLİ HABERLER