Gündem
  • 13.5.2004 00:16

BATMAN'IN HER TARAFINDAN BENZİN ÇIKIYOR...

ZEKİ GÜN
BATMAN  - Batman'da 3 kişinin ölümü, 22 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Toptancılar Sitesi'ndeki patlama sonrasında bölgede açılan kuyulardan çıkarılan benzin ve petrol atıkları, tankerlerle TÜPRAŞ'a iade ediliyor.


Toptancılar Sitesi ve civarında 80 kuyu açıldığını belirten Batman Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Hasan Bayındır, 10 kuyuda saf benzin, diğer kuyularda ise daha düşük seviyelerde benzin çıktığını söyledi. Toptancılar Sitesi'ndeki benzin debisinin yüksek olduğunu belirten Bayındır, çalışmaların aralıksız süreceğini söyledi.

Benzin çıkarılan kuyuların yeniden benzinle dolduğunu belirten Bayındır, TÜPRAŞ duvarı civarındaki kuyularda biriken benzinin ise borularla çekileceğini söyledi. Bayındır, "Yoğun olarak benzine ulaşılan yerlerde genişletme yapılacak, benzinin en çok çıktığı tahmin edilen bölgelerde 5 yeni kuyu daha açılacak. Diğer kuyular ise kapatılacak. Belediye Fen İşleri, İmar İşleri ile Batman Jeoloji Mühendisleri Odası ile koordineli çalışıyoruz" dedi.


Toptancılar Sitesi ve civarında kuyu açma çalışmaları aralıksız sürerken, ilk yarım saatte 1.5 ton benzin çekildi. Benzin çekilen yerler ise iş makineleriyle yeniden kapatılıyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER