Gündem
  • 30.9.2011 14:40

BAYAN GÜL İLE BAKAN GÜNAY ARASINDA KIRGINLIK MI VAR?

SİNAN USLU
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akar Otel'de, hizmet içi eğitim programları çerçevesinde düzenlenen ''İl Kültür ve Turizm Müdürleri Toplantısı''na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Günay, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün 'Pembe Köşk'ün içinde bulunan eserlerin restorasyonu konusunda yapılan eleştirilerden incindiğine ve Köşkü yaptırmayacağına' yönelik sözlerine ilişkin'' olarak, konuyla ilgili Hayrünnisa Gül ile doğrudan konuşmadan bu konuda bir şey söylemek için kendisini hak sahibi görmediğini belirtti. Hayrünnisa Gül'ün köşkü, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne yakışır şekilde düzenleme konusunda özel bir gayreti ve bu konuda uzmanlarla özel çalışmaları olduğunu bildiğini hatırlatan Günay, Hayrünnisa Gül ile çalışanların çok mutlu olduklarını anlatarak şunları kaydetti:
"Çünkü Köşk geçmiş yıllarda, önceki Cumhurbaşkanlarımızın belki yeteri kadar köşke ayıracak zamanları yoktu ya da ölçüleri farklıydı, gerçekten bakımsızdı. Köşkü Bakan sıfatımla ilk defa ziyaret ettiğimde girişteki insan boyunun altındaki küçücük, ne olduğu belli olmayan heykel taklitlerinden başlayarak birçok eşyanın, objenin, arkasında derin bir tarih olan genç Cumhuriyet'in Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün olması gereken düzenlemesinin altında olduğunu görmüştüm. Şimdi onu aşmak konusunda bir gayret içinde.
Ben Hanımefendi'nin çalışmalarına çok büyük bir saygı duyuyorum. Uzmanlarla çalışıyor ayrıca. Hiçbirimiz kendi aklımıza göre işler de yapmıyoruz. Bu çalışmaları sürdürmesi lazım. Bir kırıklık yaşamasın temenni ederim. Sanıyorum bugünlerde Anadolu'da, Karadeniz'de okuma kampanyasıyla ilgili bir çalışma içinde. Bugün Köşk'e çıkacağım. Bu konuda bilgi herhalde alamam. Ama ilk fırsatta ziyaret edip kendisiyle burukluk yaratan nedenler nelerdir, bizim aşabileceğimiz, düzeltebileceğimiz, yapabileceğimiz bir katkı var mı, bunu sormak isterim. Ama Köşk, son zamanlarda gerçekten cumhurbaşkanına daha yakışır, Türkiye Cumhuriyeti'nin engin tarihine daha yakışır bir hale gelmeye başlamıştı. Bence bu çalışmaların aralıksız sürmesi lazım.''
Türkiye'nin başka yerlerinde de Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın, Türkiye'nin engin tarihine yakışır mekanlarda kabuller yapmasını çok önemsediğini söyleyen Günay, ''Bazen bir otelde kabul yapmak durumunda kalıyor Cumhurbaşkanımız ya da Başbakanımız, bunlar Türkiye gibi köklü tarihi olan bir devlete bence çok uygun değil'' dedi.
Bu çerçevede kendilerinin de İstanbul Yıldız'da bir kabul, karşılama merkezi yapmaya çalıştıklarını anlatan Bakan Günay, ''Biz çok güçlü bir devletiz, çok güçlü bir toplumuz. Cumhuriyetimiz 90. yılına giriyor, ama bizim arkamızda, mirasçısı olduğumuz çok engin bir tarih var. Bu topraklardaki, geçmişteki bütün devletlerin, bütün imparatorlukların mirasçısıyız. Bu çerçevede tarihteki en önemli imparatorlukların da bir anlamda mirasçısı ve devamıyız. Buna uygun bir vakar içinde yaşadığımız ve kullandığımız mekanların olması gerekiyor. Tabii bunları yaparken Türkiye'nin toplam yaşama kalitesini, halkın bütün yaşama seviyesini de yukarıya çekmekte aynı özeni göstermeye çalışarak'' diyerek sözlerini tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER