BAYKAL: ''''2. SINIF ÜYE OLUNACAĞI YALIN BİR GERÇEK''''

1 dk okuma
BAYKAL: ''''2. SINIF ÜYE OLUNACAĞI YALIN BİR GERÇEK''''

Hızlı Özet

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye''nin AB üyeliğinin, ''''ikinci sınıf üyelik olacağının yalın bir gerçek'''' olduğunu savunarak, ''''Tavizler verilmesi sonrasında bizim bayram yapmamızı istemek kimin hakkıdır? Biz böyle bir ilişkiye sevinemiyoruz, sevinenlere mübarek olsun'''' dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye''nin AB üyeliğinin, ''''ikinci sınıf üyelik olacağının yalın bir gerçek'''' olduğunu savunarak, ''''Tavizler verilmesi sonrasında bizim bayram yapmamızı istemek kimin hakkıdır? Biz böyle bir ilişkiye sevinemiyoruz, sevinenlere mübarek olsun'''' dedi.
Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AB ile müzakerelerin başlamasına karar verildiğini hatırlatarak, ''''Türkiye''nin, AB ile ilişkilerinin gerçek niteliğinin ne olduğunun anlaşılmasının'''', temel gündem maddesi olduğunu ifade ederek, AB ile ilişkilerin gerçek özünün herkes tarafından doğru anlaşılmasına çalıştıklarını, tarihi bir görev yaptıklarını anlattı.
Baykal, ''''Müzakereler tamamlandıktan sonra varılacak hedef, tıpkı Bulgaristan, Polonya gibi tam üyelik değildir. Sanki tam üyelikmiş gibi kabul ettirmek istiyorlar'''' diye konuştu.

Bu haber 1304 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İki il arası artık sadece 2 saat 15 dakika sürecek
Gündem

İki il arası artık sadece 2 saat 15 dakika sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi kapsamında Tarsus'taki çalışmaları inceledi. Bakan Uraloğlu, 312 kilometrelik hattın yalnızca bölgesel ulaşımı hızlandırmayacağını, aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası taşımacılık gücünü artıracak stratejik bir koridorun temelini oluşturacağını söyledi.

Habervitrini13104 Görüntüleme
İsrail'in şehit ettiği Hamas lideri Ezz El-Din Al-Haddad'ın cenaze töreni
Gündem

İsrail'in şehit ettiği Hamas lideri Ezz El-Din Al-Haddad'ın cenaze töreni

Gazze şehrindeki camilerden hoparlörlerle yapılan anonslarla Kassam Tugayları Başkomutanı Haddad'ın vefat ettiği duyuruldu.

Habervitrini12918 Görüntüleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye Yeni Katılımlar Olabileceği Mesajı
Gündem
#siyaset#Güncel#Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye Yeni Katılımlar Olabileceği Mesajı

Kazakistan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den AK Parti'ye geçen belediye başkanları konusunu değerlendirdi. Erdoğan, ilerleyen dönemde partilerine yeni isimlerin katılabileceğine dair bir işarette bulundu.

Habervitrini10519 Görüntüleme
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in durumu iyi değil... Yorgun Anları Kameralara Yansıdı
Gündem
#Güncel#Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in durumu iyi değil... Yorgun Anları Kameralara Yansıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, rahatsızlığına rağmen İzmir'de katıldığı etkinlikleri iptal etmedi. Buca'daki program esnasında Özel'in bitkin ve keyifsiz halleri gözlerden kaçmadı.

Habervitrini11186 Görüntüleme