BAYKAL: ''''AB KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİĞİMİZ HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR''''

••2 dk okuma
BAYKAL: ''''AB KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİĞİMİZ HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR''''

Hızlı Özet

“CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül''ün, AB konusundaki son gelişmelerle ilgili kendilerini bilgilendirdiği yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''''Umarım Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı''nı, Dışişleri Bakanı''nın bizi bilgilendirdiği gibi bilgilendirmemiştir'''' dedi.”

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül''ün, AB konusundaki son gelişmelerle ilgili kendilerini bilgilendirdiği yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''''Umarım Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı''nı, Dışişleri Bakanı''nın bizi bilgilendirdiği gibi bilgilendirmemiştir'''' dedi.
Baykal, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında yaptığı konuşmaya, yasama yılının ve yarın başlayacak ramazan ayının Türkiye''ye güzellikler ve başarılar getirmesini dileyerek başladı.
''''Geçen son 1 haftayı dikkatle izlediklerini, ancak Türkiye''yi çok yakından ilgilendiren bu tarihi süreçle ilgili çalışmalara Başbakan ve Dışişleri Bakanı''ndan başka kimlerin katıldığını bilmediğini kaydeden Baykal, şunları kaydetti:
''''Sayın Gül, Esenboğa Havaalanı''na gitmeden 5 dakika önce beni aradı. Kendisiyle 3 dakika görüştük. Bu görüşmede mutabakatın sağlandığını ve lüksemburg''a gideceğini belirterek, bu kararı kendi ağzından duymasının daha doğru olacağı düşüncesiyle bana ilettiğini ve Başbakan''ın da Cumhurbaşkanı''nı arayarak bilgi verdiğini ifade etti, olay budur.''''
Baykal, Müzakere Çerçeve Belgesi''nin, 17 Aralık''tan daha olumsuz olduğunu savunarak, AB''nin Türkiye''ye, ''''En iyi Türkiye, AB''ye ebedi aday Türkiye''dir, siz hep aday kalın'''' dediğini söyledi.
TBMM''nin, Brüksel''de neyin kabul edildiğini bilmediğini ifade eden Baykal, konunun, ''''kapalı kapılar ardında, emrivakiyle götürülmesinin'''', hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu belirtti.
Baykal, belgede, müzakerelerin ucu açıklığının, sürekli hak kısıtlamalarının, özel statü imasının devam ettiğini belirterek, Türkiye''nin, AB ile özel statü ilişkisine yönlendirildiğini kaydetti.
Deniz Baykal, Türkiye''nin, müzakerelere değil, tarama sürecine başlayacağını dile getirdi.
Belgede, özel statü ilişkisinin ortadan kalkmadığını, özel statünün çok net şekilde yeşertildiğini öne süren Baykal, AB''nin hiçbir aday ülkeye uygulamadığı koşulları, Türkiye''ye uyguladığını söyledi. Baykal, 17 Aralık''tan önce dile getirilen ''''sindirme kapasitesi'''' kavramının, dünkü belgede iki kez vurgulandığına işaret etti.
Baykal, çağdaş medeniyeti yakalama mücadelesini 80 yıldır sürdürdüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
''''AB''nin daha adı bile yoktu, biz bu büyük reformları yaptığımız zaman... Şimdi onlardan reform dersi almak çok acı tablo. Reformların çoğu, ülkenin dönüşümünün gerçekleştirilmesini sağlayan reformlardan habersiz olanların önerdiği reformlar... Etnik parçalanma reformları onlarınki... Azınlık üretme reformları... Türkiye''nin ulusal bütünlüğünü sarsma reformları bunların çoğunun bize verdiği...''''


Bu haber 1434 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan Masaya Vurdu: O Paralar Söke Söke Geri Alınacak!.. Kelleler kopacak
Gündem

Erdoğan Masaya Vurdu: O Paralar Söke Söke Geri Alınacak!.. Kelleler kopacak

Selvi’nin aktardığı bilgilere göre, son aylarda büyük bir dalgaya dönüşen fon krizine karşı daha önce kritik uyarılarda bulunuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 4 Kasım 2025’te yaptığı uyarılar ile Akın Gürlek’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde (25 Şubat 2025) SPK’ya gönderdiği yazılı ikaz zamanında dikkate alınmış olsaydı krizin bu seviyeye ulaşmayacağı ifade ediliyor.

Habervitrini14628 Görüntüleme
MASAK'ta dehşete düşüren FETÖ skandalı.. Akıncı Üssü'ndeki İmamına 210 milyonluk MASAK İhalesi!
Gündem

MASAK'ta dehşete düşüren FETÖ skandalı.. Akıncı Üssü'ndeki İmamına 210 milyonluk MASAK İhalesi!

Soruşturma dosyasında yer alan tespitler; yetkisiz veri müdahalelerinden 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerine yönelik yürütülen dijital casusluğa, örgüt şirketlerine aktarılan milyonlarca liralık finansmandan soruların çalındığı hücre evlerine kadar dehşet verici ayrıntıları ortaya koydu.

Habervitrini11731 Görüntüleme
Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!
Gündem

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!

30 Eylül'de Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılması bekleniyor. Tarih belli olurken, cep telefonunu kapatan Cemil Tugay’ın danışmanlarına verdiği talimat ise dikkat çekti.

Habervitrini13477 Görüntüleme
Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi

Ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu birtakım olaylar konusunda duyduğum kaygıları ifade etmeye çalışırken; kullandığım bazı ifadelerin maksadını aştığını ,çarpıtıldığını ve partimizin kurumsal kimliğini, dava arkadaşlarımızı ve yıllardır büyük bir fedakârlıkla hizmet eden teşkilat mensuplarımızı zan altında bırakan bir görüntü oluşturduğunu müşahade ediyorum.

Habervitrini13657 Görüntüleme