Gündem
  • 4.7.2009 15:04

BAYKAL: 'AK PARTİ, ABBAS YOLCUDUR!..'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Devletin bütün organlarına düşen temel görev, vatandaşın sorunlarını çözmektir. Bunlar sen-ben kavgasında üstünlük sağlamak için birbirlerine tuzak kurmakla meşgul'' dedi.

Baykal, parti yöneticileri ve milletvekilleriyle birlikte geldiği Kars'ta Susuz ve Arpaçay belediyelerini ziyaret etti.

Deniz Baykal, Arpaçay Belediyesi'nin önünden vatandaşlara hitap etti. Kars'ta CHP'li belediye başkanlarına nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirten Baykal, vatandaşlara CHP'ye halka hizmet etme görevi verdikleri için teşekkür etti.

Genel Merkez olarak CHP'li belediyelere ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Baykal, CHP'li belediyelerin de birbirlerine katkı sağlayarak çalışacaklarını vurguladı.

Memleketin zor bir süreçten geçtiğini, tüm kesimlerin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu ifade eden Baykal, ''Sofradaki somun küçüldü ama sofrada oturan nüfus arttı. Kazanç az, masraf fazla. Tüm kesimlerde sıkıntı giderek artıyor. Türkiye'de üretim değil, para, sana ait olsa da olmasa da para, her şeyi çözecek zannediliyor. Türkiye el parası ile zenginleştirilmeye çalışılıyor. Parayı çekmek için her türlü tavizi veriyorlar. Bir süre sonra o para gidince fabrikalar kapanıyor, insanlar işsiz kalıyor'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Küresel ekonomik krizin Türkiye'yi teğet geçtiğini'' ''Önemli bir durumun olmadığını'' söylediğini ifade eden Baykal, ancak yaşanan gelişmelerin ve ekonomik verilerin bunun doğru olmadığını ortaya koyduğunu savundu.

Hükümetin Cumhuriyet tarihinden bu yana var olan kurumları yabancılara sattığını söyleyen Baykal, bunun yanlış bir politika olduğunu belirtti. Bu duruma TELEKOM'un satışını örnek gösteren Baykal, ''TELEKOM altın yumurtlayan tavuktu. O tavuk şimdi kimin kümesine yumurtluyor acaba? Yanlış politikalar uzun vadede işlemedi şimdi çökme dönemine gelindi. Bunun bedelini yine vatandaş ödüyor'' dedi.

''DEVLET İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞ...''

Deniz Baykal vatandaşın içinde olduğu sıkıntıları hükümetin görmediğini ileri sürerek, ''Başbakan kendisine bakarak değil, millete bakarak konuşsun. Bir soru sorulduğunda kendi cebine bakarak değil, milletin cebine bakarak cevap versin. 'Sizde işsizlik var mı?' denilince kendi çocuklarına, bakanların çocuklarına bakarak değil, 70 milyona bakarak cevap verecek'' diye konuştu.

Baykal, hükümetin yolsuzluklar karşısında da gerekli duyarlığı göstermediğini belirterek, Almanya'daki ''Deniz Feneri'' davasıyla bağlantılı soruşturmaya değindi.

Türk adaletinin siyasi baskıdan kurtulmuş, hukukun bağımsız olduğunu söylemenin mümkün olmadığını ileri süren Baykal, İstanbul'da bir hakimin ''üzerimde kurumsal baskı var'' dediğine dikkati çekti.

''Birileri 'baskı var' demedi diye onlara baskı olmadığını düşünebilir miyiz?'' diyen Baykal, bir kişinin bile şikayet etmesinin sistemin sorgulanmasını gerektirdiğini ifade etti.

Vatandaşlara son günlerde yaşanan gelişmeleri takip edip etmediklerini soran Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Devlet işi gücü bırakmış, kendisiyle uğraşıyor. Devlet kurumları birbirine tuzak kuruyor. Birbirinin aleyhinde mücadele ediyor. Böyle şey olur mu? Devletin bütün organlarına düşen temel görev, vatandaşın sorunlarını çözmektir. Bunlar sen-ben kavgasında üstünlük sağlamak için birbirlerine tuzak kurmakla meşgul. Buna son vermek, dur demek lazım. Devletin kurumları el ele vererek milletin sorunlarını çözmeli, bu temel görevimizdir. Bıraksak bunlar devleti birbirine katacak. Devlet kurumlarını birbirine tahrip ettirecek. Bundan kimseye fayda yoktur. Bütün bunlar bir değerlendirmenin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. İlk fırsatta, o fırsat ne zaman ele geçer bilemem ama en geç 2011'de bu fırsat milletin eline geçecek. O zamana kadar bütün gerçekler daha iyi ortaya çıkacak. Millet en doğru kararı verecek.''

29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin oylarında ciddi bir düşüş yaşandığını, vatandaşın CHP'ye ise yoğun bir ilgi gösterdiğini ifade eden Baykal, ''Buna benzer bir kaybın önümüzdeki iki yıl içinde yaşanması halinde, AK Parti sen sağ ben selamet, Abbas yolcudur...'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER