Gündem
  • 12.7.2009 15:57

BAYKAL: AKP DÖNEMİ ARTIK BİTİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart seçimlerinde başarı kazanan Sivas'ın Zara ve Divriği ilçelerini ziyaret etti.

Helikopterin stada inmesinin ardından vatandaşların haraketlenmeleri nedeni ile kısa süreli izdiham yaşandı.

Kendisini karşılamaya gelenleri selamlayarak ve bazıları ile sohbet ederek hareket eden Baykal, 29 Mart seçimlerinde partisinin kazandığı belediyeyi ziyaret ederek başkan Hüsamettin Gürsoy'u makamında ziyaret etti.

Baykal daha sonra, belediye önünde toplanan ve kendisini karşılamaya gelen halka yönelik bir konuşma yaptı.

29 Mart seçimlerinde partisine gösterilen teveccühten dolayı teşekkür eden Baykal, "Sizler bize güç verdiniz. Biz de size olan borcumuzu ödemeye geldik." diye konuştu. Gündeme ilişkin konuylarda da açıklamalarda bulunan Baykal, "Son seçimlerde iktider 8 puan oy kaybetti. Seçimden 1 hafta sonra bir sürü bakan değişti. Önünümüzdeki seçimde öyle bir oy kullanacaksınız ki, hükümetin tamamamını değiştireceksiniz. Buna inanıyoruz. AKP dönemi artık bitiyor. AKP dönemi kapanıyor. Yeni bir dönem başlıyor. CHP'nin iktidar olabileceği bir dönem başlıyor. Türkiye ekonomik bakımdan tıkandı. Büyüme bitti küçülme başladı. 4 fabrikadan biri kapandı. Bu durum büyük tepki görüyor. Başbakan halen 'Bize dokunmuyor teğet geçiyor" diyor. Türkiye el parasını davet ederek zenginleşeceğiz sandı. Yabancı parayı davet etti. Bu yabancı para en yüksek faizle geldi. Borç para ile zengin gibi yaşanıldı. Ancak sonra ne oldu, fabrikalar kapandı işssizlik çoğaldı. Paralar çar çur edildi. Gelen para yatırıma dönüştürülse işsizliği ortadan kaldıracak ekmek kapıları açılabilirdi." dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER