Gündem
  • 30.11.2011 00:09

BAYKAL : CHP DERSİM TUZAĞINA ÇEKİLİYOR

Baykal tartışmaları CHP'yi tuzağa çekmek olarak niteleyerek, "Bu tuzağa düşmeyeceğiz" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "CHP'yi böyle bir Dersim tuzağına çekme girişimlerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Bursa’da bir programa katılmak üzere Ankara’dan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Eskişehir’e gelen Baykal’ı, garda CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, bazı eski milletvekilleri ile bir grup partili karşıladı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, YHT’nin çok güzel bir hizmet olduğunu, gayet başarılı bir şekilde çalışmaya başladığını görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Dersim olayıyla ilgili son günlerde yaşanan tartışmalara ilişkin soruyu da yanıtlayan Baykal, bu konuda ayrıntılı, kapsamlı bir değerlendirme yapmanın şu anda uygun olmadığını belirtti.

"SÖZ KONUSU CHP DEĞİL TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR"

Baykal, bunun Türkiye’nin çok soğukkanlı bir şekilde ele alması, değerlendirmesi gereken bir konu olduğuna işaret ederek, "Bunu uygun zeminlerde hep beraber yapacağız. Ama şu bir gerçektir ki Türkiye çok büyük bir tarihi dönüşüm gerçekleştirmiştir. Bu tarihi dönüşümü sahiplenmek ve savunmak durumundadır" diye konuştu.

"Ama CHP’yi böyle bir Dersim tuzağına çekme girişimlerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekir" diyen Baykal, şöyle konuştu: "Söz konusu olan CHP değil Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinden husumet ve düşmanlık üreterek, şimdi insanlarımızı birbirine düşürme çabalarına bizim alet olmamız söz konusu değildir.

Türkiye’nin tarihinden dostluk ve kardeşlik üretmeye çalışıyoruz. Yaşanmış bir tarih var. Bu tarihten şimdi hepimize düşen görev dostluk, dayanışma, barış ve kardeşlik üretmektir. Bunun yapılan tartışmanın tam tersine hizmet etmek üzere planlandığı kanaati toplumda giderek yaygınlaşmıştır."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER