Gündem
  • 2.10.2008 16:38

BAYKAL: DENİZ FENERİ, AKP'NİN DNA'SI

ANTALYA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Deniz Feneri, AKP'nin DNA'sını ortaya koymuştur. AKP'nin DNA'sı bu fener olayında görüldü, ortaya çıktı. MR'ı çıktı. Kimliği, kişiliği tespit edildi. Bunun bir hayrı, bir yararı var. Ortaya çıkan sonuç üzüntü verici ama ne yapalım? Gerçeği göreceğiz, oradan yola çıkağız, önümüzdeki istikameti ona göre çizeceğiz'' dedi.
Baykal, Antalya'da, partisinin il teşkilatında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.
Bayramlaşma öncesinde, parti binası önünden vatandaşlara seslenen Baykal, Deniz Feneri Derneği e.V'nin paraları kendi amaçları için televizyon kanalı kurmak ve siyaset yapmak için topladığını ifade ederek, şöyle devam etti:
''Kanal 7 neyin, kimin siyasetini yaptı? Bunun siyasetle bağlantısını görmezsek, emniyeti ilgilendiren bir olay gibi anlarsak, eksik anlarız. Burada bir çeteleşme var. Hani çeteleşme diyorlar ya. Asıl çeteleşmeyi gel sen de Deniz Feneri'nde gör. Deniz Feneri çetenin aslı. Müdürü biliyor, muhasebecisi biliyor. Onları (bunu iyi yap) diye gönderen Ankara'dakiler biliyor. Ankara'dakinin masasında her faaliyet bilgisayar ekranında aynen gözüküyor. Ne bu? Çete değil mi bu? Yapay çete üretmeye kimse çalışmasın. Çete burada var işte. Siyaset çetesidir bu, siyaset...''
Alman mahkemesinin, Türkiye'de ''asıl fail'' olarak tanımladığı 4 isimi açıkladığını, ancak bunlarla ilgili Türkiye'de hiçbir soruşturma açılmadığını savunan Baykal, ''Kim kimi soruşturacak? Kim kimi suçlayacak? Adalet Bakanı diyor ki ''Bana ne...'' Adalet Bakanı, ''Bana ne'' derse Türk adliyesi bunu soruşturabilir mi? Türk adliyesi bunu yargılayabilir mi?'' dedi.
Baykal, son tartışmalarda Çalık Grubu'na yönelik rafineri ihalesi verme konusunun da ortaya çıktığını savunarak, tüm iddialarla ilgili olarak Başbakan'a televizyonda tartışma çağrısı yaptığını anımsattı. Baykal Başbakan Erdoğan'ın, ''Baykal'a prim verecek adım atmam'' dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
''Niye bu kadar karamsar Başbakan niye bu kadar umutsuz. Belki kendisi prim yapar. Çıksın. Canım bu kadar karamsar olma kendi hakkında, senin de söyleyecek lafların vardır. Niye kendini güvenmiyorsun, niye kendine inanmıyorsun. Daha başlangıçta havlu atmışsın sen. 'Karşı karşıya gelirsek o prim yapar. Ben prim yapamam' diyor. Belki sen yaparsın, geliver canım...''
Türkiye'nin yeni bir yol haritasına ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Baykal, ''Türkiye'nin gemisinin rotasını yeniden çizmeyi ihtiyacı var. Sosyal demokrasi pusulasıyla, dürüstlük pusulasıyla, ahlak pusulasıyla Türkiye'nin yolunu çizmeye ihtiyacı var'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:48

İLGİLİ HABERLER