Gündem
  • 3.10.2008 00:50

BAYKAL DÜELLODA ISRARLI: 'GELİVER CANIM!..'

CHP lideri, televizyonda kendisiyle tartışma önerisini "Kimseye prim yaptırma gayretim yok" diyerek geri çeviren Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi. Baykal, "Başlangıçta havlu atmışsın. Belki sen prim yaparsın, geliver canım" dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Antalya teşkilatındaki bayramlaşma töreninde, televizyonda kendisiyle tartışma önerisini geri çeviren Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Yolsuzluk konusunda Başbakan ve kendisinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve haklarında mahkeme yolunun açılması çağrısını yaptığını hatırlatan Baykal, Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kalkmasına yanaşmadığını belirtti.
Başbakan Erdoğan'ın yalnızca çamur atma ve dedikodu yapma siyaseti güttüğünü öne süren Baykal, ''Şaibelerin altında ezilmiş olan insanların, milletin hakkını koruması, milleti koruması inandırıcı değildir. Doğru değildir'' görüşünü dile getirdi. Baykal, son tartışmalarda Çalık Grubu'na yönelik rafineri ihalesi verme konusunun da ortaya çıktığını savunarak, tüm iddialarla ilgili olarak Başbakan'a televizyonda tartışma çağrısı yaptığını anımsattı. Baykal, Erdoğan'ın, ''Baykal'a prim verecek adım atmam'' dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
''Niye bu kadar karamsar Başbakan niye bu kadar umutsuz. Belki kendisi prim yapar. Çıksın. Canım bu kadar karamsar olma kendi hakkında, senin de söyleyecek lafların vardır. Niye kendine güvenmiyorsun, niye kendine inanmıyorsun? Daha başlangıçta havlu atmışsın sen. 'Karşı karşıya gelirsek o prim yapar. Ben prim yapamam' diyor. Belki sen yaparsın, geliver canım...''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER