Gündem
  • 25.10.2005 18:52

BAYKAL: ''GENSORUYA KONU 3 OLAY DA ŞAİBELİ''

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Galataport ve Kuşadası Limanı ihaleleri ile TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'lık hissesinin satışının ''şaibeli ve toplum vicdanını rahatsız edici'' olduğunu öne sürdü.
     Baykal, Genel Kurul'da, partisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasıyla ilgili görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, Meclis'in tarihi günlerinden birini yaşadığını, toplantıda Türkiye siyasetinin çok temel bir konusunun ele alınacağını söyledi.
     Sorumluluk ve tarih bilinci içinde hareket ettiklerini belirten Baykal, ''Bunun, Türkiye'nin olağanüstü sorunlarının değerlendirileceği tarihi bir toplantı olduğu unutulmamalı'' diye konuştu.
     Baykal, ''hukuki altyapıları hazırlanmadan, heveskar tavırlarla gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının kamuoyunda ciddi rahatsızlıklar yarattığını'' ileri sürerek, Galataport ve Kuşadası Limanı ihaleleri ile TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'lık hissesinin satışının, toplum vicdanını çok ciddi şekilde sarstığını savundu. Baykal, 3 olayın da ''şaibeli olduğunu ve ortak yönleri bulunduğunu'' öne sürerek, olaylardaki hükümet temsilcileri ile işadamlarının artniyet gösterdiğini kaydetti.
     ''Acaba bürokrasinin hızlı temposunun arkasında ne var?'' diye soran Baykal, bu sorunun, Yüce Divan'daki yargılamalardaki sorulardan çok daha ciddi olduğunu ileri sürdü. Baykal, ''28 Şubat'ı 1 Mart'a bağlayan gece yarısı Kutman-Ofer ikilisi Ankara'ya özel uçakla gelip Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ziyaret ediyor. Bütün bu temaslar sonucunda işlemler gerçekleşiyor. Ofer-Kutman ikilisine, milletin kaynakları teslim ediliyor'' diye konuştu.
     İhalede yapılan uygulamaların Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri süren Baykal, İsrail'de bir gazetenin, ''Bunlar gittikleri yerlerde hükümetleri maymuna çevirirler'' diye yazdığını ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER