Gündem
  • 30.5.2006 16:30

BAYKAL: HÜKÜMET SUÇLULUK TELAŞI İÇİNDE

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Danıştay saldırısıyla ilgili soruşturma sürecinde Hükümet yetkililerinin yaptıkları açıklamaları eleştirerek, "Bunların olayın sonrasında takındıkları tavır, suçluluklarının telaşını yansıtıyor. Farkında oldukları sorumluluklarının örtbas edilmesini sağlamaya çalışıyorlar'' diye konuştu.
     Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Danıştay'a yönelik saldırının ardından yaşanan gelişmelere değindi. Bu olayın çok doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Baykal, saldırının öncesinde Danıştay 2. Dairesinin türban kararıyla ilgili olarak yaşanan bazı tartışmalara, Hükümet kanadından yapılan açıklamalara dikkati çekti.
     Olayın ardından devletin en soğukkanlı olması gereken yetkililerinin "Bu bir çete işidir, saldırının arkasından bir ihanet çetesi çıktı" dediklerini ifade eden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Utanmadan, 'Deniz Baykal da bu ihanet çetesinin içindedir' demişlerdir. Türk İntikam Tugayı, Susurluk, Küre, Sauna çeteleri, teker teker bu olayın sorumlusu olarak ifade edilmiş, emekli subaylar, Hükümet tarafından bu çetenin reisi olarak ilan edilmiştir. 'Hedef iktidar' denilmiş, buna inanmamızı istemişlerdir.
     Şimdi iyi niyetli bakan insanlar, gelinen noktada 'Hükümeti, başbakanımızı acaba kim yanılttı, İstanbul polisi mi Ankara polisi mi?' tartışmasını yapıyor.
     Sorumluluğu, o emniyet müdürü, bu istihbarat daire başkanı diye başka yerde aramayın, sorumlu doğrudan doğruya Hükümettir, Başbakan'dır, bakanlardır. Başbakan bilerek Türkiye'yi yanlış yönlendirmek istemiştir."
     Hükümetin davranışının normal olmadığını savunan Baykal, "Niye böyle davranıyor? Bu telaşın arkasında ne var?" diye sordu. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "(Kimse Danıştaya o karardan dolayı böyle bir saldırı yapamaz) diye düşünmemizi mi istiyorsunuz? Niçin böyle düşünmemizi istiyorsunuz? Çünkü husumet tohumlarını ektiniz, hedef gösterdiniz, insanları tahrik ettiniz. Suçluluk duygusu içinde olduğunuzdan dolayı bu olayın, sanki öyle değişmiş de Hükümete karşı komplo içinde olan birilerinin düzeniymiş gibi anlaşılmasını sağlamaya çalışıyorsunuz."
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER