Gündem
  • 30.11.2011 03:10

BAYKAL HÜKÜMETİN BU İCRAATINI ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ!..

Bir toplantı için Ankara'dan Eskişehir'e giden Baykal, seyahat için hızlı treni tercih etti.Seyahatten ve hizmetin kalitesinden çok memnun kalan Baykal, "Gayet başarılı bir şekilde çalışmaya başladığını gördüm ve çok memnun oldum." dedi. 

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin Yüksek Hızlı Tren hizmetini çok beğendiğini belirterek, "Gayet başarılı bir şekilde çalışmaya başladığını gördüm ve çok memnun oldum." dedi. Baykal, genel kongreyle ilgili olarak da "Parti içi meselelerle meşgul değilim. CHP, bu süreçleri çok yaşadı. Gerçekten telaşa gerek olmadığını biliyorum. Şu an işimiz başka." ifadesini kullandı.

Baykal, Bursa'ya gitmek için Yüksek Hızlı Tren'le geldiği Eskişehir'de gazetecilerin gündeme ilişkinsorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, 'Bursa ziyareti genel kongreye hazırlık mı?' şeklindeki sorusuna Baykal, "Ziyaretimin genel kongreyle hiçbir ilgisi yok. Sayın Müjdat Gezen'in Bursa'da gerçekleştirdiği Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılış törenine benim mutlaka katılmam için yaptığı ısrarlı davetler sonucu bu ziyareti gerçekleştiriyorum. Parti içi meselelerle hiçbir şekilde meşgul değilim. CHP, bu süreçleri çok yaşadı. Gerçekten telaşa gerek olmadığını biliyorum. Şu an bizim işimiz başka, şu an biz dostlarımızı görüyoruz." karşılığını verdi.

Baykal, halefi Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksine hükümetin iki sene önce hizmete soktuğu Yüksek Hızlı Tren ile Eskişehir'e geldi ve bu konudaki hizmetleri övdü. Kılıçdaroğlu, daha önce çok kez Eskişehir'e gelmiş ve ancak hükümete destek vermiş olacağı düşüncesiyle Yüksek Hızlı Tren'i kullanmamıştı. Ancak, Baykal, halefinin aksine Eskişehir'e gelişinde Yüksek Hızlı Tren'i kullandı. "Hızlı tren gayet başarılı bir şekilde çalışmaya başladığını gördüm ve çok memnun oldum." diyen Baykal, şöyle dedi: "Daha da geliştirmek lazım. Ufak tefek bazı sorunlar var. Daha da hızlanacak herhalde. Sincan'a kadar olan bağlantının daha geliştirilmesine ihtiyaç var. O konudaki çalışmalar devam ediyor. Artık Türkiye'de uluslararası teknolojinin geldiği bu noktada daha kapsamlı bir şekilde böyle kamu hizmetlerinin hızla gelişeceğine inanıyorum. Bugün ulaşım bağlantıları havadan, denizden, karadan ileri noktaya hızla taşınmak durumunda. İletişim teknolojisinin imkanları çok hızlı şekilde kullanılıyor. Yani 21. yüzyılın nimetlerinden Türkiye ciddi bir kazanım sağlayacak konumda. Tabi, Türkiye'yi bu konuma getiren arkamızdaki tarihi deneyimimizdir."

Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunun altını çizen Baykal, ana hatlarıyla bakıldığında Türkiye'nin bu coğrafyada çok köklü bir dönüşümü gerçekleştirmiş olduğunu hep birlikte gördüklerini kaydetti. Türkiye'nin önünde daha yapılacak işler olduğunu vurgulayan Baykal, şöyle konuştu: "Cumhuriyetin getirdiği kazanımlar... Genç kuşakların yeni bir anlayışla birbiri ardına yetiştirilmiş olması... Hukuk alanında Türkiye'nin çok büyük dönüşümleri gerçekleştirmiş olması... İçinde bulunduğumuz coğrafyada Türkiye'yi istisnasız bir örnek haline getiriyor. Bu altyapının üzerinde Türkiye Cumhuriyetini kökleştirdi. Onu daha ileri demokrasiye doğru taşımaya çalışıyoruz. Ekonomik gelişme, sosyal gelişme bu temel dönüşümün yansıması olarak ortaya çıkıyor. Ama ciddi sorunlarımız var. Demokrasi, yargı konusunda eksiklerimiz, ekonomide ciddi yanlışlıklar yapılıyor. Bunlar ayrı bir kanat tabii. Ama ana hatlarıyla baktığımız zaman Türkiye'nin bu coğrafyada, çok köklü bir dönüşümü gerçekleştirmiş olduğunu görüyoruz. Önümüzde yapılacak işler çok. Türkiye'nin geleceği parlak. Çünkü temeli sağlam. Siyasi yapısı sağlam. Bunu bozma arayışlarının toplumumuzda dikkatle izlendiğini, doğru şekilde değerlendirildiğini görüyorum. Bu konudaki çabalar geride bıraktığımız tarih içerisinde ortaya çıkmıştır. Bunlar hep etkisiz kalmıştır."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER